Érzelmes novellákat írtak

2017. február 17., 18:27 szerző: Benedek Bálint
komment
Nagykanizsa - A Kanizsai Fiatalok Közösségének két tagja, Nikolics Zsanna és Molnár Bernadett egy-egy novellája is bekerült a Dimenziók 7 című kötetbe.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A fiatalokat tömörítő egyesület számára rendkívül fontos, hogy a tagjaik minél értékesebben töltsék el a szabadidejüket. Ennek érdekében vezetőjük, Nikolics Zsanna többféle pályázatot figyel a világhálón, amelyek éppen ezt a célt szolgálják.

- Sok tehetséges tanítványunk van, akik számára kihívást jelent, ha részt vehetnek valamilyen feladatban - bocsátotta előre a fiatal hölgy. - A gyerekek érdeklődését felkeltette ez a pályázat, hiszen nem volt témamegkötés, bármilyen történetet meg lehetett írni, a fantázia szabadon szárnyalhatott. Halállal, elmúlással kapcsolatos írások éppúgy születtek, mint szarkasztikus vagy a népi életet bemutató novellák.

A nyolc beküldött munkából végül kettő kapott helyet az Aposztróf Kiadó és a Corvin Művelődési Ház országosan terjesztett Dimenziók 7 című könyvében.

Molnár Bernadett (balról) és Nikolics Zsanna novellái bekerültek a Dimenzió 7 című kötetbe Fotó: Gergely Szilárd

- A sztori egy évekkel ezelőtt átélt saját élményt dolgoz fel, ami egykor fontos volt és jólesett kiírni magamból - így Zsanna. - Az Összekapaszkodva című novella egy tragikus szerelmi történetet dolgoz fel, a sorok között szinte érezni a fájdalmat.

A Sors csapdája című novellával került az összesen 54 művet tartalmazó kötetbe a 15 éves Molnár Bernadett. A tinédzser hasznos tagja a társaságnak, hiszen a diákszínpad mellett a táncos csapat tagjaként is számítanak tudására.

- Két éve írom ki magamból, a lelkemből a gondolataimat, ha éppen rossz passzban vagyok, akkor születnek a rövidebb novellák - mesélte a Batthyány-gimnázium tanulója. - Egy számomra nagyon fontos ember kilépett az életemből, majd újra visszajött, ezt eléggé nehezen dolgoztam fel. A történet lényege, hogy eljön az a pont, amikor muszáj elengedni valakit.

A diáklány jobban érzi magát, ha papírra vetheti az örömét vagy a fájdalmát, egyfajta felszabadító élményt jelent ez számára. Ezért vezet néhány éve internetes naplót is, ám azt főleg a közeli ismerősei forgatják.

Benedek Bálint

2017. február 17., 18:27 szerző: Benedek Bálint

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...