Hírek

2016.04.25. 16:18

Eséstől vagy ütéstől? - Életveszélyesen megsérült, de semmire nem emlékezik

Nagykanizsa – Életveszélyesen megsérült az a férfi, aki a nagykanizsai autóbusz-pályaudvar biztonsági őrével került konfliktusba tavaly márciusban.

Arany Gábor

– Kiabált velem, ököllel felém ütött, én csak védtem magamat, ő az ittassága miatt megtántorodott és hanyatt esett –  idézte fel a 2015. március 10-én este történteket S. József, aki hétfőn állt az egerszegi törvényszéken dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa elé. A férfit életveszélyt okozó testi sértéssel vádolta meg a megyei főügyészség. Az 53 éves S. József 2011 óta  dolgozik a nagykanizsai autóbusz-állomáson személy- és vagyonőrként. Az inkriminált napon konfliktusba került egy középkorú férfival, aki némi italozás után – mivel lekéste a déli járatát – a buszállomáson töltötte az idejét, elaludt az egyik padon. A férfit a vagyonőr estefelé felszólította, hogy ne feküdjön ott, aminek ő eleget tett, felült, az őr pedig elment. Háromnegyed tizenegy tájt tért vissza S. József és távozásra szólította fel a férfit, mert bezárják a várótermet, erre a férfi elindult kifelé.

S. József ekkor a forgalmi irodához ment, onnan visszatérve azonban még mindig a váróteremben találta a férfit, aki az újabb felszólításra már kiment a helyiségből, aminek ajtaját S. József bezárta. Ez után az őr elindult a taxik várakozóhelye felé, ekkor újra felbukkant a férfi és a buszállomás felé tartott.

A biztonsági őr hétfői vallomása szerint ekkor szidalmazni kezdte őt a férfi, majd feléje ütött, amit kivédett, ekkor viszont támadója megtántorodott és elesett. Miután látta, hogy vérzik a feje, felültette, és kérte a közelben várakozó taxist, hívjon mentőt.

Hétfőn a tárgyaláson a sérülése miatt bal fülére hallását elvesztett inkei férfi nem tudta felidézni az eseményeket. Számára annak a napnak az emlékei déltájt véget értek, és csak a pécsi kórházban tért magához, mert odavitték életveszélyes koponyasérülései miatt. Nem tudja mi történt, de elmondta, neki nagyon kevés ital is meg tud ártani, ám olyankor nem agresszív, hanem elalszik, ahogy arról felesége is beszámolt tegnap a bíróságon.

Nem volt szemtanúja az esetnek, azt a térfigyelő kamera felvétele alapján rekonstruálták. Azon látható volt, hogy a biztonsági őr bántalmazza ellenfelét.

A tárgyalást májusra elnapolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!