Hírek

2016.01.17. 13:54

Esküvő kiállítás Keszthelyen: levendulatorta és limuzin

Keszthely - A Balaton színház előtt feldíszített limuzin és kisautó is csalogatta az érdeklődőket az esküvő kiállításra, ahol mindennel megismerkedhettek és ötleteket kaphattak az érdeklődők, amire csak szükség lehet azon a napon, amikor igent mondanak közös életükre.

Keszey Ágnes

Ma már csak a képzelet és persze a pénztárca szabhat határt annak, hogy milyen legyen a nagy nap: hagyományostól a különlegesen át egészen az extrémig bármilyen lehet egy esküvő. Az ifjú pár ruhája, a közlekedési eszköz, a helyszín, a dekoráció, az ételek, az esküvői torta, a ceremónia, a lakodalom programja: sok mindent át kell gondolni a nagy nap előtt. Ehhez nyújtott segítséget a Balaton színház szombaton, az immár nyolcadik esküvő kiállításon.

– 27 kiállítónk van, tehát az érdeklődők a meghívótól az esküvői ruháig, a tortáig, a karikagyűrűig mindent megtalál. Sok pár azért jön, hogy segítséget kapjon az esküvő megszervezéséhez – szólt a célokról Csengei Ágota, a Balaton színház igazgatója.

Nem csak házasulandók és családjaik, hanem a mai esküvők iránt érdeklődők is szép számmal ellátogattak a kiállításra, ahol ruhabemutatók is várták őket.

– A ruhánál is fontosa kényelem és hogy az ember szabadnak érezze magát, ne kelljen feszengeni. Törekszem arra, hogy ne legyenek agyonmerevítve, ne legyen túl sok réteg, alkalmazkodjon az évszakhoz, a helyszínhez és a viselője személyiségét tükrözze. Én szeretem a pamutot, pamutcsipkét, selymeket – ezek -mutatta be kollekcióját Bálint Sára divattervező, akinek bemutatójához Németh Rita és Pasku Dávid készítette a frizurákat.

– Most, a bemutatóhoz készített hajakban a megszokottakhoz képest annyi a különbség, hogy azok feszesebbek: kontyok, göndörítések, ékszerek vagy virágok is vannak benne. Itt most kócosabb hatást, szálkásabb hajat készítünk. Az esküvőknél nem az a fontos, hogy a haj domináljon, hanem a ruha. A vendégek teljes mértékben rábízzák magukat a fodrászra. Régen a klasszikus volt a trend, most inkább az extrém, vagy a kettő keveréke, de mégis megmarad az elegáns vonal – mesélte Pasku Dávid versenyfodrász.

A ruha és frizura mellett a smink is meghatározó.

– Tiszta, natúr színek legyenek, minél finomabb, annál szebb, de attól is függ, hogy hétköznap milyen smink szokott lenni: ha extrémebb, akkor maradhatunk a fekete, füstös színeknél. A kiegészítők is fontosak, ezek megjelenhetnek a sminkben is tudtuk meg Temleitner Tímea kozmetikus, sminkestől.

A szépség nem csak a menyasszony számára fontos: az esküvői, lakodalmi dekorációban, sőt az esküvői tortában is fontos szempont. Ma már nem biztos, hogy a torta emeletes: lehet sok kicsi, egyszerű, vagy díszes – ki ilyen, ki olyan iránt érdeklődik, s új ízek is kedveltek.

– Nem tapasztaljuk, hogy ebben lenne divat, hogy valami iránt egyre több vagy valami iránt egyre kevesebb az érdeklődés. Ám azt látjuk, hogy a klasszikus csoki, puncs, karamell háttérbe szorul és jön a levendula, a gyümölcs, a joghurt, a tejmentes, cukormentes, gluténmentes. A legfontosabb cél, hogy minél inkább a pár ízlésének megfelelő legyen az íz és harmonizáljon a ruhához, a dekorációhoz, az asztal-és a székdíszhez – szólt a desszertekről Lóth Zoltán, az egyik keszthelyi cukrászda tulajdonosa.

A keszthelyi esküvő kiállításra egy testvérpár is ellátogatott: Bujtor Péter menyasszonyával, Szakmáry Anitával és testvérével, Bujtor Katalinnal érkezett.

– Nekünk augusztus végén terveink szerint 115 fővel, a testvéremnek május elején végén lesz az esküvője, 90.-95 fős násznéppel, mindkettő Keszthelyen, ugyanazon a helyszínen, csak a dekoráció lesz más. Most nézzünk ötleteket ehhez és a terítéshez. Fotós és vőfély már van, de még sok dologban nem döntöttünk. Az látjuk, hogy a szervezésnek elég időben neki kell állni: meglepődtünk, hogy már két esküvő is van aznap, amikor a miénk lesz. Jó egy évvel előtte neki kell állni: az első vőfély már nem ért rá, amikor felkértük. A költségekben a határ a csillagos ég lehet, de mi baráti társaságban már volt egy – két esküvő, így tudjuk, mire kell figyelni – mesélte a vőlegény.

Az egész napos kiállításon a jegyespárok nem csak az esküvők és lakodalmak elmaradhatatlan, különböző stílusú hozzávalóit tekinthették meg, szolgáltatásokkal is ismerkedhettek és esküvőszervezési tanácsokat is kaphattak, hogy a nagy nap egyben életük egyik legszebb napja lehessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!