Hírek

2015.01.24. 13:21

Esküvőkiállítás Keszthelyen - Hogy minden álom valóra váljon

Keszthely - Nem ritka, hogy a házasulandók már egy évvel a nagy nap előtt megkezdik az esküvő szervezését; egy téma körül forog a szertartás és a lakodalom, a torta nem kerek, hanem szögletes, érdekes momentumokkal teszik emlékezetessé az ifjú pár közös életének első óráit – ez is kiderült a You and Me esküvő kiállításon, mely lapunkkal együttműködve valósult meg.

Keszey Ágnes

A kiállításon kiderült, hogy ma már egyre több olyan szolgáltató van, akik újdonságokat, érdekes lehetőségeket kínálnak – velük is megismerkedhettek az érdeklődők. -A nagy nap megszervezéséhez idő kell, én azt tanácsolom, hogy legalább egy évvel a tervezett időpont előtt kezdődjön meg a szervezés, így lehet biztos, hogy azt a helyszín sikerül lefoglalni és úgy lehet megvalósítani az esküvőt, ahogy a pár megálmodta. Egyre gyakoribban a tematikus esküvők: amikor a helyszín, a dekoráció és a programok egy témára épülnek- mondta el Gengeliczky Tímea, a kiállítás szervezője, aki esküvőszervezőként dolgozik. A program látogatói közül Szalai Angelika és Tarnai Szabolcs is így gondolja.

Időben érdemes megkezdeni a szervezést. Tanai Szabolcs és Szalai Angelika Molnár Zsófiával (jobbra)  a virágdekorációkról beszélget

- Jövő nyárra tervezzünk az esküvőnket. Még nincsenek határozott elképzeléseink, azért jöttünk el, hogy ötleteket gyűjtsünk, ismerkedjünk a lehetőségekkel. Mindketten Győrben lakunk, de Zalából származunk, így mindenképpen a megyében szeretnénk megtartani esküvőnket. Úgy tervezzük, hogy körülbelül nyolcvanan leszünk majd együtt – mondta az ifjú pár. Ma már szinte minden megvalósíthatható, amit a házasulandók megálmodnak. Az esküvőszervező szerint egy száz fős esküvő körülbelül másfél millió forintból valósulhat meg; a vágyaknak csak a reativitás és a pénztárca szabhat határt. Az is megfigyelhető, hogy manapság már esküvői, lakodalmi trendekről, időről – időre változó divatról és formálódó, bővülő szokásokról beszélhetünk. - Ma már nem a habos-babos, hanem a letisztult tortákat keresik. Kedveltek a cukor-karamell,vagy akár élővirággal díszített formák. Az emeletenként más - más ízű torták közül a csokoládés, a könnyű, lágy, gyümölcsös: az eper, málna, barack ízesítésű és a tiramisu kedvelt – tudtuk meg a keszthelyi Jordanics cukrászda üzletvezetőjétől, Mátés Anikótól. Az aprósütemények kínálatában a hagyományos ízek mellett az újszerűek, sokszor például diétás desszertek is egyre keresettebbek, de vannak, akik ebben is még inkább különlegesre vágynak.

Íz és forma is meghatározó - egyedi elképzelései vannak a pároknak - mondja Mátés Anikó

– Gyümölcsökből formálok pálmafát, vagy egyéb alakzatokat, melyekről a pálcikára szúrt szeleteket, vagy éppen apró piskótatallérokat a csokiszökőkútba lehet mártani – mondta el az egyik kiállító, a Csokimámor képviselője, Lakeszné Szeibert Eszter. A kiállításon kreatív esküvői fotósok, videós, dekorációs és kiegészítő termékeket kínáló szolgáltatók, fodrász, kozmetikus is jelen volt, bemutatkoztak esküvői helyszínek, zenekarok és természetesen menyasszonyi ruhákat is megnézhettek a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!