Hírek

2017.05.06. 13:23

Új üzemcsarnokot avattak Zalaegerszegen

Új üzemcsarnokot avattak szombaton délelőtt a svájci anyacéggel rendelkező Europtec Kft. zalaegerszegi gyáregységében.

Arany Horváth Zsuzsa

Az önerős beruházást, amely 710 millió forintba került, s az 1600 négyzetméteres üzemcsarnokban 65 új munkahely létesülését tette lehetővé, Zalaegerszeg város polgármestere, Balaicz Zoltán, a NGM gazdaságfejlesztésekért és szabályozásokért felelős államtitkára, Lepsényi István, Svájc magyarországi nagykövete, Peter Burkhard valamint Marcel Kaeser és Belső Gábor ügyvezető avatta fel.

A vállalkozás a svájci Glas Trösch cégcsoporthoz tartozik, melynek igazgatósági tagja, Fabian Zwick szólt a gyár profiljáról. Ismertette, Magyarországon kívül Lengyelországban, Romániában, Ukrajnában és Franciaországban is működik gyáregység.

Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester, Erich Trösch tulajdonos, Peter Burkhard nagykövet, Fabian Zwick igazgatósági tag, Lepsényi István államtitkár, Marcel Kaeser és Belső Gábor ügyvezető Fotó: Pezzetta Umberto

Az üveg és a műanyag alkatrészeket expotra készítő zalaegerszegi  gyártócsarnokához vezető utat a megyeszékhely újítatta fel 16,2 millió forint értékben. A Zalában 1994 óta jelen lévő Europtec és Zalaegerszeg sok szállal kötőtik egymáshoz, a cég részt vesz a város sport-és kulturális életének támogatásában, a szakképzés és a duális mérnökképzésben is szerepet vállal. Az új csarnok munkába állásával már 150 főt foglalkoztatnak, s szállítanak szerte a világba   orvosi műszerekhez, implantátumokhoz, diagnosztikai és labortechnikai eszközökhöz, közlekedési és épületgépészeti eszközökhöz műanyag alkatrészeket, amelyeknek kőolajszármazékokból készülő alapanyagát Németországból és Belgiumból szállítják Zalaegerszegre. Svájc nagykövete beszédében a bilaterális kapcsolatok gazdasági megalapozottságáról szólt, míg Lepsényi István államtitkár arról számolt be, hogy Svájc a 10. legnagyobb külföldi befektető hazánkban, 300 cégével mintegy 30 ezer dolgozót foglalkoztat Magyarországon. A hazánkban működő külföldi vállalkozásokkal készült felmérés hangulatindexe  szerint a befektetési kedv töretlen, az évek óta itt működő cégek ma is hazánkat választanák.

Az avató ünnepségen Europtec Kft. törzsgárda tagok munkáját is elismerték: Nemes Szabolcs és Salamon Béla tíz, Garamvölgyi Norbert, Mühl Imre húsz, míg Szabó Zoltán 25, azaz az alapítás éve óta dolgozik a vállalatnál.

Az ünnepségen az Albatrosz Táncegyüttes tagjai léptek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!