Hírek

2016.10.11. 14:01

Év végéig százötvenet - Pótolják a hiányzó, elhasználódott darabokat

Nagykanizsa – A városüzemeltető társaság idén folytatja az elhasználódott vagy a hiányzó utcanévtáblák tavaly elkezdett kihelyezését és pótlását. A tervek szerint az év végéig 150 új tábla kerül ki a közterületekre.

Pásztor András

Fitos István, a VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: társaságuk 2014-ben az egész város területén felmérte az utcanévtáblák állapotát, illetve azok hiányáról is készült összesítés.

– Az elmúlt évben több mint 500 darab táblát gyártattunk le, illetve helyeztünk ki a közterületekre – mondta a vezérigazgató, aki hozzátette: azért ilyen sokat, mert korábban a hegyhátakon lévő utaknak, utcáknak még neve sem volt.

Friman Zsolt éppen a Rózsa, Attila, Kodály utcák kereszteződésébe helyez ki egy eligazító utcanévtáblát
Fotó: Szakony Attila

– Az idei évre már nem maradt sok munka, az év végéig várhatóan még 150 darab utcanévtáblát helyezünk ki.Az utak, utcák, terek elnevezéséről egyébként minden esetben a város közgyűlése dönt, ám ezidáig sok helyen hiányoztak a tájékoztató táblák.

A kanizsaiak többsége például azt sem tudta, hogy az Alsótemplom melletti kis sétány a nagykanizsai születésű és a Parlamentet tervező Tandor Ottó nevét viseli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!