Hírek

2017.06.27. 11:54

Évfordulótól évfordulóig – Megjelent a Kiskanizsai Általános Iskola ünnepi kiadványa

A kiskanizsai városrész alapfokú oktatási intézménye a Templom téri iskolaépület fennállásának 175., a Rácz utcai iskola alapításának pedig 135. évfordulóját ünnepli idén.

Horváth-Balogh Attila

– Az ünnepi év fontos momentuma a kiadvány, amely lajstromba szedi a mostanit megelőző, 15 évvel ezelőtti jubileumi év óta eltelt fontosabb eseményeket, illetve bepillantást enged a kiskanizsai alapfokú oktatás történetébe is – magyarázta Molnár István igazgató. – Az egyes események (iskolanyitogató, egészségnap, a népmese napja, stb.) fényképes összeállításokban jelennek meg. A kiadvány végén pedig a mostani jubileumi év diákjai szerepelnek.

Molnár István a kiadvánnyal Fotó: A szerző

Az igazgató jelezte még: szeptemberben Járási Ildikó kiállításával folytatódik az ünnepi év, továbbá az iskola egykori legendás pedagógusa, Popellár Jenő emlékére összeállított, az általa vezetett fafaragó szakkör alkotásaiból nyílt, illetve a városban egyedülálló iskolatörténeti kiállításokból állandó tárlatot szeretnének kialakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!