Hírek

2016.12.09. 14:14

Évi ötmillió forintot takaríthatnak meg

Zalaegerszeg - Befejeződött a Zala Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály Erdészeti Osztályának helyet adó épület fejlesztése

Fincza Zsuzsa

Ünnepség keretében jelentették be pénteken a Zala Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály Erdészeti Osztályának helyet adó Zrínyi utcai épület energetikai fejlesztésének befejezését.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott elmondta, alig két hónapja adták hírül, hogy a nyertes energetikai pályázatnak köszönhetően közel egymilliárd forint értékben a kormányhivatal tíz épülete korszerűsödhet, s közülük az elsőt, az erdészeti osztálynak otthont adó Zrínyi utca 36. szám alatti objektumot máris átadhatják az ott dolgozó 35 munkatársuknak. A beruházás keretében közel 98 millió forintból a több mint ezer négyzetméternyi hőszigetelés mellett kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a világítást, a fűtést, valamint napelemes rendszert építettek ki.

A beruházással évi közel 5 millió forintos megtakarítást érhetnek el.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos az idén rekordokat döntő zalai mezőgazdaság szerepét emelte ki, külön kihangsúlyozva a megye területének 33 százalékát borító erdő és az ezzel gazdálkodó erdészet jelentőségét. Dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke az energetikai fejlesztést, az évtizedek óta felújításra váró épületek korszerűsítési lehetőségét emelte ki.

A felújított munkahelyekre Stróber László apátplébános kért áldást, majd Vigh László, dr. Sifter Rózsa és dr. Pál Attila a nemzetiszínű szalag átvágásával jelképesen átadta az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!