Hírek

2017.04.02. 12:32

Fakidőlés, tűzesetek, elvágott gázvezeték miatt vonultak a zalai tűzoltók

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére hat tűzoltó beavatkozást igénylő jelzés érkezett szombaton.

11:45 | Zalaszántó: A 7327-es út 15-ös kilométerénél egy fa az útra dőlt útakadályt képezve. A növényt a keszthelyi hivatásos tűzoltók távolították el benzinmotoros láncfűrésszel.

11:58 | Kehidakustány: A Kúria utcában egy harminc négyzetméteres pince teljes terjedelmében égett. A tűzesethez Keszthelyről, Pacsáról és Zalaszentgrótról érkeztek tűzoltók akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral tudták eloltani a lángoló épületet. A tűzoltók kiérkezése előtt egy gázpalack felrobbant, azonban további egy gázpalackot, üzemanyaggal teli kannákat, akkumulátorokat tudtak megmenteni a beavatkozó egységek. Az eset során személyi sérülés nem történt.

14:44 | Zalavár: Az Ady Endre utcában egy négylakásos társasház udvarában a gázvezetéket elvágták. Az esethez a zalakarosi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik körbeásták a sérült vezetéket, majd feszítő-vágó berendezéssel elszorították a gázvezetéket a szolgáltató helyszínre érkezéséig, akik nem sokkal délután négy óra után teljesen elhárították a hibát. A vezeték javításának időtartamára tizenhárom embernek kellett elhagyni az otthonát, akik a hibaelhárítást követően visszatérhettek.

16:20 | Zalaegerszeg: A Halom utcában ötszáz négyzetméternyi száraz aljnövényzet és hulladékkupacok égtek. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók fél órás oltás során egy vízsugárral és kéziszerszámokkal számolták fel a tűzesetet.

17:44 | Milejszeg: A település külterületén egy kidőlt fa az út háromnegyedét elfoglalta. A Zalaegerszegről érkező tűzoltók motoros lácfűrésszel távolították el az útakadályt képező fát.

19:40 | Nagykanizsa: A település külterületén a 7-es számú főúton Sormás irányában két személygépkocsi ütközött. Az árokba csapódott járműből a nagykanizsai hivatásos tűzoltók feszítő-vágó berendezéssel szabadítottak ki egy beszorult embert. A műszaki mentés idejére teljes útlezárás volt a főút érintett szakaszán. A balesetben négyen szenvedtek személyi sérülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!