Hírek

2017.06.08. 16:24

Fedezd fel Zalaegerszeget - társasjátékkal

ZALAEGERSZEG - Mészáros T. László fotós és amatőrfilmes ötlete és munkája nyomán Zalaegerszeg társasjáték jelent meg, amit csütörtökön mutattak be a sajtó képviselőinek.

Magyar Hajnalka

Mint Balaicz Zoltán polgármester elmondta, Zalaegerszeg első írásos említésének 770. évfordulója alkalmából több, lokálpatrióta kötődést erősítő kezdeményezés szökkent szárba a megyeszékhelyen. Vármakett készült, pénteken szobrot avatnak a piacon, várostörténeti konferencia zajlott, kötetek jelennek meg. E vonulat része a társasjáték megszületése is, hiszen a lokálpatrióta szellemiség elültetését nem lehet elég korán elkezdeni. A játék révén a gyerekek megismerhetik a megyeszékhely legfontosabb műemlékeit, nevezetességeit, turisztikai attrakcióit, megtanulják ezek értékeit. Mivel húsz év múlva ők határozzák meg Zalaegerszeg jövőjét, nem mindegy, hogy mennyire lesz erős ez a kötelék - hangoztatta a polgármester.

Balaicz Zoltán (jobbról) és Mészáros T. László Fotó: Pezzetta Umberto

Mészáros T. László hozzátette, tapasztalatai szerint a felnőttek számára is élvezetes a játék, köszönhetően Iván Ivett rajztanár bájos grafikáinak és Tódor Tamás történelmileg hiteles, naprakész ismertetőinek. A 24 helyszínt megelevenítő játék elsősorban a városmarketinget szolgálja. Az ötletgazda fontolgatja, hogy ősszel versenyt hirdetnének a játékra építve, s elárulta azt is, hogy hamarosan már nem csak Zalaegerszeg büszkélkedhet ilyen, testreszabott társasjátékkal. Készül ugyanis a keszthelyi verzió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!