Hírek

2017.05.31. 10:02

Számos fejlesztést tervez Murakeresztúr önkormányzata

Murakeresztúr - Lakossági igényre bölcsődei csoportot indítana az önkormányzat, amihez az óvoda egyik megüresedett csoportszobáját alakítanák át, az elképzelések szerint pályázati forrásból.

Horváth-Balogh Attila

Ezen kívül több más fejlesztéshez is remélnek külső forrást, árulta el Pavlicz Lajos polgármester.

– Törvény rendelkezik róla (és a kormányprogramban is szerepel), hogy az önkormányzatoknak kötelezően bölcsődei ellátást kell biztosítani ott, ahol a 0-3 év közötti korú gyermekek száma eléri a 40-et, vagy legalább 5 szülő kéri – bocsátotta előre a polgármester.

 

 

Részben az óvoda is megújulna, komfortosabbá válna
Fotó: Szakony Attila

 

– Mi az első rendelkezésnek nem felelünk meg, viszont 14 szülő kérte a bölcsődei ellátást, ezért kötelezően fenn kell tartanunk bölcsődét. Tavaly pályáztunk a megvalósításra egy uniós program keretében, de nem nyertünk sajnos, idén újra próbálkozunk. Az óvoda egyik üres csoportszobáját alakítanánk át a célra, illetve fejlesztenénk az udvari részt és részben korszerűsítenénk az óvodát is. Hangsúlyozni szeretném, hogy ezt csak akkor tudjuk megvalósítani, ha kapunk rá pénzt – a szülőkkel együtt bizakodunk, mert nagy szükség lenne a beruházásra, ami 110 millió forintba kerül.

Pavlicz Lajos hozzátette: tervezik még a polgármesteri hivatal felújítását, hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, a közművek felújítását, magastető építését – már ez ügyben is többször pályáztak, de máig nem nyertek. Reményeik szerint ezúttal ha egészében nem is, de részben sikerülhet megvalósítani a 70 millió forint értékű fejlesztést. Bővítenék továbbá a közösségi közlekedés rendszerét, a község kerékpáros úthálózatát, valamint az iskola előtt autóbusz-öblöt építenének. Ez 180 milliós projekt, amire szintén támogatást remélnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!