Hírek

2013.04.07. 07:34

Fél évszázada a magyar muzsika bűvöletében

Nagykanizsa - Operett, verbunkos és nóta - a magyar muzsika legjavát hallhatta a közönség az ötven éve zenélő Szalai Antal 11 tagú zenekara, valamint Pándy Piroska primadonna előadásában szombaton.

Ziegler Anita

Nagykanizsa a Nóta Városa, s ennek jegyében hívta meg a Tüttő János Nótaklub Szalai Antal prímást, valamint Pándy Piroska többszörösen kitüntetett operaénekest. Kiderült, az együttes szereplés mellett húsz éves barátság köti össze a két művészt, s talán ennek is köszönhető, hogy előadásukkal egy szempillantás alatt magukkal ragadták a közönséget.

Szalai Antal és zenekara ezúttal Pándy Piroska primadonnát hívta el vendégművésznek a kanizsai előadásra (Fotó: Szakony Attila)

- Ötven éves jubileumunkat ünnepeljük, 1963 óta zenélünk együtt a Honvéd Művészegyüttessel - tudtuk meg Szalai Antaltól. - Összesen 66 országban léptünk fel, köztük a Sydney Operában alakított műsorunkra vagyunk a legbüszkébbek, de az Egyesült Államokban és Kanadában is turnéztunk már. A mai este első részében Liszt, Erkel művei, valamint magyar operett, verbunkos és csárdás csendül fel. Ezután a leghíresebb cigány románcokat adjuk elő, valamint Strauss és Brahms magyar táncai is szerepelnek a repertoárban  sorolta a 2005-ben Liszt Ferenc díjjal kitüntetett prímás.
Pándy Piroska szerényen tette hozzá, ő csak vendégművész, ám énekével remekül kiegészítette a zenekar pattogó dallamait.
- Számomra Szalai Antal a prímások prímása, számos alkalommal léptünk fel együtt. A magyar nóta mindig is közel állt a szívemhez, bár szerencsésnek mondhatom magam, mert szinte minden műfajban kipróbálhattam magam: operát, operettet, magyar nótát éppúgy énekelek, mint musicalt. Egyik szívügyem Verdi Traviata-ja, amelyben 47-szer énekeltem Viola szerepében - árulta el a primadonna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!