Hírek

2017.07.20. 16:35

Felbontják az utakat Zalaegerszegen

ZALAEGERSZEG Városszerte több helyen találkozhatunk útfelbontásokkal a megyeszékhelyen. Ezek egyik oka, hogy Zalaegerszegen és környékén idén kettőszáznál több fejlesztést hajtanak végre az energiaellátó hálózatokon.

Arany Gábor

Ez érint villamos- és gázvezetékeket, de közvilágítási kábeleket is cserélnek, illetve építenek ki. Az E.ON Hungária Zrt. a villamos hálózatra közel 400 millió forintot költ, míg a gázvezetékek rekonstrukciója 73 millió forintnál is többe kerül.

A cég sajtószóvivője, Egyházi Nikoletta érdeklődésünkre elmondta, a munkálatok egy része útfelbontásokkal, valamint a forgalom korlátozásával is jár. Ilyen beavatkozás például a Fenyvesalja utcai, az áramhálózatot érintő munka, vagy a szeptemberben, a Petőfi utca 20-nál kezdődő, ahol a térkövet felszedik, valamint a Gasparich utcai, ahol a közvilágítás rekonstrukciójában a 154 lakást kiszolgáló transzformátornál cserélnek kábelt. A csácsbozsoki transzformátor körzetében pedig az úgynevezett szabványosítás miatt kell útfelbontással járó munkákra számítani.

A Landorhegyi és Kodály utca térségében is zajlik a gázvezeték rekonstrukciója Fotó: Katona Tibor

A gázhálózatot érintő, augusztus végéig tartó munkákra a Kodály Zoltán utcában, illetve Landorhegyi út 30-nál kell számítani részleges forgalomkorlátozással, mintegy 400 méter hosszan. A Pázmány Péter utcában a gázelosztó vezeték rekonstrukciója 170 méteres szakaszon július végén kezdődik és szeptember második feléig tart. Hasonló, 320 métert érintő beavatkozás miatt a Sport utcában szeptember elejétől két hónapon át számíthatunk útfelbontással járó munkálatokra és emiatt forgalomkorlátozásokra.

Ezenkívül számos helyen dolgoztak már és folytatják az energiahálózat rekonstrukcióját, de azok nem járnak ennyire látható beavatkozásokkal. Zalaegerszegen és környékén idén kétszáznál több fejlesztést hajtanak végre. A legnagyobb, közel 190 millió forint értékű, három ütemben elvégzendő munka az északi ipari park térségében indul el a villamosenergia-ellátás érdekében. Itt a járműipari tesztpálya kiszolgálására hét kilométeren 20 kV-os földkábelt építenek ki. Emellett az északi ipari park 15 területét kapcsolják be a villamosenergia-hálózatba.

Ezeken a területek jövőre kezdődik el a gázellátást biztosító, 20 bar-on üzemelő nagyközépnyomású vezeték kiépítése 4400 méter hosszban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!