Hírek

2017.09.07. 11:08

Felborult egy horgászcsónak Keszthelynél! Egy férfi elmerült, jelenleg is keresik!

Keszthely - Felborult egy horgászcsónak a keszthelyi öbölben szerdán este, erősítette meg értesülésünket Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke, aki több tanácsot adott az őszi horgászszezonra a hasonló esetek elkerülése érdekében!

Kovács Erika

Az elnök közölte, a hatvan év feletti pár villanymotoros, labilisnak nevezhető csónakkal ment ki horgászni a Balatonra. Feltámadt a szél, ők indultak a part felé, és az erős szélben felborultak. A csónakban voltak mentőmellények, de azokat egyikük sem használta. Az asszonyt kimentették a közelben levő horgászok, de a férfi elmerült. Bagyó Sándor kiemelte, szerda estétől csütörtök hajnalig keresték a férfit szonárral, de nem bukkantak a nyomára. A hatóságok jelenleg is a helyszínnél tartózkodnak. Az elnök aláhúzta, másodfokú viharjelzésnél kötelező a csónakban a mentőmellény használata, de azt a biztonság érdekében minden esetben, mindenki viselje, aki csónakba ül.

-Az őszi horgászszezonban már egyre hűvösebb az idő, mindenki jól felöltözik, aztán adott esetben a csónakból vízbe esve sok ruhában már jóval nehezebb a felszínen maradni. A víz is egyre hidegebb, fogalmazott az elnök, majd hozzáfűzte, aki vízen van, a világításra, a láthatóságra is ügyeljen! A horgászok pedig figyeljék az időjárás előrejelzést, mielőtt kimennek a tóra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!