Hírek

2015.05.20. 06:30

Felhők és házak között - Látványos timelapse videó Nagykanizsáról

A 27 éves Balázs Ádám látványos videót készített szülővárosáról. A speciális timelapse technikával készült felvételeket lényegében fénykép kockákból állította össze.

Benedek Bálint

Elmondta: a felhők esetében a másodperces kihagyások miatt jól láthatóvá válik mozgásuk, amit szabad szemmel nem - vagy nem ennyire látványosan - lehet észlelni. A munkafolyamat eléggé időigényes, ebben a videóban Ádám próbált utalni az előző nagy sikerű videójára a "mozgásban mozgás" hatással.

Egy camera slideren (csúszkán) rögzítette a kamerát, és amíg fotózott, azt tologatta szinte miliméterekkel arrébb. Így a végén nem csak a téma mozog, de maga a kép is. Balázs Ádám egyébként külföldön dolgozik, a mostani videó a Nagykanizsán töltött 2,5 hetében készült, a ráfordított idő vegyes: hol elment és órákon át csak ezzel foglalkozott, máskor pedig egy teraszos kávézás közben rakta ki a gépet az asztalra pár perc erejéig (városnapja színpad kép vagy a Berzsenyi utcai rózsaszín fás kép). Legnagyobb élmény számára a naplementés felvétel volt, amikor egy 10 emeletes házról jó másfél órán keresztül fotózta, azt ahogy a horizonton eltűnik a Nap.

Íme a végeredmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!