Hírek

2017.05.05. 14:24

Feljelentést tesznek - Az Együtt választ vár, a polgármester reagált

KESZTHELY - Ha a polgármesternek információja van arról, hogy kik milyen pályázatoknál, milyen kiskapukat játszottak ki - mondja el, ha érintett ezekben, mondjon le - mondta az Együtt regionális vezetője.

Keszey Ágnes

Molnár Tibor sajtótájékoztatón szólította fel ezekre Ruzsics Ferencet, miután a polgármester szezonnyitó beszédében elhangzott: van egy csoport, akik „másoknak a becsapásával, félrevezetésével, újabban a pályázati rendszerben fellelhető kiskapuknak a kihasználásával próbálnak haszonra tenni szert, nagyjából munka nélkül és utána ezt a hasznot felelőtlenül élvezik mások kárára”.

Molnár Tibor kifejtette: valószínűtlen, hogy ellenzéki oldalról tudjanak pályázati forrásokhoz hozzáférni, feltételezi, hogy kormányoldaliak az ügyeskedők. Hozzátette: ha a polgármesternek gyanúja vagy bizonyítéka van, kötelessége feljelentést tenni és megnevezni azokat, akik nem megfelelően használtak fel pályázati forrásokat.

- Továbbá tegye közzé, Keszthely önkormányzata mennyire érintett az ügyeskedésekben. Ha ő is érintett volt ezekben az ügyekben, haladéktalanul mondjon le -mondta Molnár Tibor. Az Együtt a polgármester által mondottak alapján ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

Ruzsics Ferenc erre reagálva közölte: „Több médium is az idei turisztikai szezonnyitón elhangzott beszédemből a szövegkörnyezetből kiragadva idézett egy mondatot. A keresztény tanításból levezetett, a munka értékével kapcsolatban általánosságban megfogalmazott gondolataim záró mondata valóban úgy hangzott el, melyet én történelmi vonulatában vázoltam fel, utalva egy olyan jelenkori viszonyulásra, amely nemcsak Magyarországon, hanem más országokban is előfordul.

Semmiféle konkrét esetről nincsen tudomásom, ezért feljelentést sem teszek. A beszédem ezen részében általánosságban, feltevésben és különösen nem Keszthelyt érintően beszéltem. S mivel az Együtt politikusa által vizionált cselekményekben nem vettem részt, így a lemondásra sincs okom. Molnár Tibor minden kérdését, feltételezését visszautasítom, és egyben sajnálattal veszem tudomásul, hogy egy ilyen gondolatsor valódi jelentéstartalmát nem volt képes értelmezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!