Hírek

2016.08.26. 09:12

Feljelentették a sérülést okozó kutya gazdáját

Feljelentést tett a megtámadott tacskó gazdája. Mint beszámoltunk róla, szerdán kora este Zalaegerszegen a Bartók Béla utcában nagy testű eb rontott rá kutyájukat sétáltatókra.

Arany Gábor

Cikkünkre jelentkezett szerkesztőségünknél a súlyosan megsérült eb gazdája és kiegészítette a történteket. E szerint 29 éves lánya sétáltatta a család tacskó és csivava kutyáját ismerős hölgy társaságában, akivel szintén ott volt a tacskója.

A Bartók Béla úti bolt melletti játszótéren kamaszok futtatták póráz nélkül a staffordshire terriert, amelyik meglátva a három kutyát, közéjük rontott. A támadásban az egyik tacskó súlyosan megsérült, a másikat és a csivavát sikerült megmenteni a nekivadult ebtől, amelyiknek gazdái nem avatkoztak be, sőt sietve távoztak kutyájukkal, amint az a kiabálások miatt felhagyott a támadással.

A fiatalok arról sem győződtek meg, hogy a tacskón kívül megsérült-e a két nő, akiknek egy ismerős segített, az összemarcangolt kutyával azonnal  dr. Matyovszky Balázs állatorvoshoz sietett. A gyors beavatkozásnak köszönhetően van remény az eb felépülésére. A másik két kutyát közben gazdáik biztonságba helyezték. A rendőrséget pedig a támadás egyik szemtanúja értesítette, ám a kiérkező járőrök már nem találták meg a staffordshire terriert és fiatalokat.

Segítségképpen ekkor a fiatal nőt elvitték az állatorvoshoz a sérült kutyája után. Mint a tacskó gazdája elmondta, a lánya a támadástól sokkot kapott, ezért nem tett akkor feljelentést, ám ez azóta megtörtént. Arról is beszámolt, hogy felkereste a nagy testű kutya gazdáját, aki elismerte a felelősségüket.

A hírek szerint az eb nem először veszítette el a kontrollt.

Sajnos az eset nem példa nélküli, sokan tartanak úgy kutyát, hogy az állat nevelésének legelemibb ismereteit sem sajátítják el és a szabályokra is fittyet hánynak. Ezzel gyötrelmessé, sőt veszélyessé teszik az együttélést a kutya, a gazda és a környezet számára egyaránt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!