Hírek

2016.09.12. 13:45

Felújítás és útlezárás: Folytatódik az áram- és a gázhálózat korszerűsítése

Nagykanizsa – Folyamatosan indulnak a dél-zalai városban a közvilágítást érintő beruházások, illetve egy helyszínen a végéhez közelednek a munkálatok – itt új forgalmi renddel jár a gázvezeték cseréje. A fejlesztésekről Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. sajtóreferense számolt be.

Horváth-Balogh Attila

– Folytatódnak Nagykanizsán az E.ON beruházásában végzett rekonstrukciós munkák, melynek keretében az acél földgáz elosztóvezeték műanyag vezetékre történő cseréjére, valamint a város több pontján közvilágítási hálózat rekonstrukciójára kerül sor – bocsátotta előre Varga Ivett.

Fotó: Szakony Attila

– A munkálatokat az önkormányzattal egyeztetve végzik a szakemberek. – Kollégáink ügyelnek arra, hogy a munkavégzés a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon az ott lakók, valamint az arra közlekedők számára. A munkálatok több helyszínen, eltérő ütemezésben, néhol forgalomkorlátozással zajlanak – tette hozzá Varga Ivett.A sajtóreferens elmondta: szeptember végéig dolgoznak a szakemberek a Zrínyi utcán, illetve a Zárda utcában.

Fotó: Szakony Attila

A Zrínyi utca 32. és a Pannon Egyetem parkja közötti szakaszon közvilágítási földkábelt helyeznek el a utca északi oldalán. Itt a gyalogos közlekedés ideiglenesen akadályozott, arra az utca másik oldalán lesz lehetőség. Az E.ON-ügyfélszolgálat épülete előtti parkoló keleti oldalát is érintik a munkálatok, a munkaterületet jelzőszalaggal választják le. A Zárda utcában egy ponton át kell vágni az utat is, az átvágás idején a forgalmat jelzőőr irányítja majd. Októberben zajlik a Kinizsi utcában a közvilágítási hálózat rekonstrukciója. Itt az Erzsébet tér és a Rákóczi utca között a egyik oldali járdában közvilágítási kábelt építenek, a gyalogos forgalmat az utca másik oldalára terelik.

Fotó: Szakony Attila

Október közepétől november közepéig az Erdész utca 1/A és a Csengery kereszteződés között, illetve a Csengery utcán az uszoda melletti vasúti átjáró és az Erdész utcai kereszteződés között, a zöld sávban közvilágítási kábel építésére kerül sor, így a gyalogos forgalmat ezen a szakaszon szintén korlátozzák, illetve a másik oldalra terelik. A Csengery utca 50. előtt félpályán átvágják az úttestet, a gépjármű-forgalmat ezen a szakaszon jelzőőr irányítja majd. Mindhárom helyszínen a földkábelek építése után a kandeláberek cseréjére is sor kerül, ez idő alatt a gépjárműforgalom jelzőőrös irányítással fél sávban korlátozva lesz. A munkálatok befejeztével természetesen, a megbontott burkolatot az eredeti állapot szerint helyreállítják.

Fotó: Szakony Attila

A végéhez közeledik a gázvezeték cseréje a Kinizsi utcában. Szeptember közepére megtörténik az útburkolat helyreállítása a Rákóczi és az Arany János utcák közti szakaszon, s aztán helyreállhat az eredeti forgalmi rend. Az Arany János és a Rozgonyi utca közötti szakaszon a napokban új forgalmi rend lép életbe: csak az itt élők, a kommunális szolgáltatók és a „kéklámpások” számára engedélyezett a ki- és behajtás. A munkálatok itt szeptember 30-ig zárulnak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!