Hírek

2011.12.16. 06:15

Felújítás Gelsén: félmilliárd forintot fordítottak az iskolára

Ünnepélyes körülmények között adták át csütörtökön a 450 millió forintos beruházással felújított és kibővített Weöres Sándor Általános Iskola és Szivárvány Óvodát Gelse.

Horváth-Balogh Attila

Az önkormányzat még 2008-ban kapott összesen 405 millió forint támogatást a fejlesztéshez az Új Magyarország Terv keretében. A település ehhez 45 millió forintnyi saját erőt biztosított, amiből az EU Önerő Alap 22,5 millió forintot átvállalt. A fejlesztés révén energetikai szempontból megújult a tornaterem, a tanuszoda, az óvodát pedig napkollektoros melegvízellátó-rendszerrel szerelték fel. Megtörtént a teljes körű akadálymentesítés, az iskola épülete tantermekkel és tágas aulával bővült, továbbá játszóteret, műfüves focipályát és pihenőparkot alakítottak ki. Mindezeken túl új konyhatechnológiai berendezéseket és korszerű nevelési-oktatási eszközöket is sikerült beszerezni.


- A most átadott új iskola-épületrész és a felújított óvoda hosszú távon biztosítja a kistelepülések közoktatásának versenyképességét. Különösen fontos ez most, amikor az oktatási rendszer jelentős változásokon megy keresztül - hangsúlyozta Szegedi Ferenc, a település polgármestere.

Ehhez kapcsolódva Gigler László igazgató azt mondta: remélik, az átalakulás során a megye politikusai támogatják a gelsei iskolát, hogy nívójához méltó térségi szerepe megmaradjon.

Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke örült, hogy a gyerekek jobb körülmények között tanulhatnak, ám ha a költségeket nézzük, nem feltétlenül volt szükség a fejlesztésre, ugyanis a modern komplexum üzemeltetése is többletterhet ró az önkormányzatokra. Pintér László országgyűlési képviselő az intézmények állami fenntartásba vétele kapcsán jelezte, egységes feltételek közé kerül az oktatás.

A Gelse és 5 környékbeli önkormányzat által működtetett oktatási intézményben jelenleg közel 200 gyerek tanul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!