Infrastrukturális fejlesztésekre szánt kormányzati támogatásból kapott Pacsa 20 millió forintot

2017. május 19., 09:00 szerző: Arany Gábor
komment
PACSA - Húszmillió forintot meghaladó értékű munkával újították meg a kisváros két utcájának több száz méteres szakaszait.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A jelképes avatásra csütörtökön délután került sor, a nemzeti színű szalagot Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Kelemen Tamás polgármester vágta át.

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, a kormány a korábban hitelt fel nem vevő, ezért az adósságkonszolidációból nem részesült településeket is támogatta jelentős, infrastrukturális fejlesztésekre fordítható összegekkel. A számukra tavaly kiírt pályázatból kapott több mint 20 millió forintos támogatást Pacsa városa is.

Egy pillanat a Gagarin utca avatásáról: dr. Benedek Karolina jegyző, Kelemen Tamás, Manninger Jenő, Gombos László önkormányzati képviselő és Marton Nikolett, a hivatal munkatársa (b-j)

A polgármester érdeklődésünkre közölte, az elnyert pénzből a Gagarin utca Csány László és József Attila utca közötti 263 méteres szakaszát újították fel. A burkolat hat méter szélességben öt centiméteres aszfaltréteget kapott, valamint a vízöntő rácsokat és a szennyvízaknákat is szintbe emelték. Emellett pacsatüttösi városrészben a Kiss utcát hozták rendbe: 310 méter hosszban, 3-4 méter szélességben, összesen 1200 négyzetméteren.

Ezenkívül az utca keleti oldalát árkolták. A munkálatokkal pacsai telephellyel rendelkező vállalkozást bíztak meg, tette hozzá. Kelemen Tamás elmondta, a város további, százmillió forintot meghaladó fejlesztéseket tervez. Például a településfejlesztési operatív programból szeretnék az egészségházat belül felújítani, valamint az ipari park szabad területeinek közművesítését tervezik az odavezető kerékpárút és járda kiépítésével.

 

Arany Gábor

2017. május 19., 09:00 szerző: Arany Gábor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...