Hírek

2017.08.23. 09:32

Felújításra fordítja tavalyi megtakarítását a nagykanizsai uszodát működtető társaság

NAGYKANIZSA - A hét elején leeresztették a vizet az uszodai medencékből. Az évenkénti, kötelező vízcsere mellett, egyéb felújítási munkálatok is folynak. Az uszoda az iskolakezdésre nyitja meg ismét a kapuit.

Pásztor András

Miközben a kanizsai strandon még várják a nyár utolsó vendégeit, addig a fedett uszodában komoly munkálatok zajlanak. Horváth Vencel, a Kanizsa Uszoda Kft. ügyvezetője elmondta: a szokásos, kötelező vízcserével, s átfogó fertőtlenítéssel, takarítással párhuzamosan a közel 30 éves víz- és fűtési vezetékek cseréjét is most végzik.

– A múlt évben közel 15.5 millió forintot takarítottunk meg a működési költségek terén, mely összeget – az önkormányzat jóváhagyásával – az idén a szükséges rekonstrukciókra fordíthatjuk – árulta el Horváth Vencel. – A vezetékek egy részét azért is kell kiváltani, mert gyakoriak voltak a meghibásodások, ráadásul csak nagyon nehezen lehetett hozzájuk férni.

Horváth János (balról) és Hegedűs Ottó a medencék közötti közlekedő folyosókat tisztítja és fertőtleníti Fotó: Gergely Szilárd

Mint megtudtuk: a létesítmény belső vezetékhálózata mellett, a szolgáltató a külső bekötővezetéket is kicseréli.

– A munkálatok egy része, melyek nem zavarták a vendégeket már augusztus elején megkezdődtek, ugyanakkor a hét elején bezártuk az uszodát, hiszen a vízcsere és az átfogó fertőtlenítés eleve kizárta az úszás lehetőségét – folytatta az ügyvezető, aki hozzátette: terveik szerint az iskolakezdésre minden feladattal elvégeznek, így az úszásoktatás és a sportélet is zavartalanul indulhat.

A fedett uszoda egyébként egy újabb energiaracionalizálási beruházáson eshet át rövidesen, melynek keretében a hőtechnikai előírásoknak való megfelelés és a páraelterelés is nagy hangsúlyt kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!