Hírek

2017.05.31. 17:05

21. századi körülményeket szeretnének - Felújíthatják a régi épületeket Nagyrécsén

NAGYRÉCSE - A középületek fejlesztésére koncentrál a település önkormányzata, ennek elemeként jövőre 188 millió forintból újulhat meg az óvoda.

Benedek Bálint

A negyvenéves épület egykor még az általános iskola kollégiumaként funkcionált, ám a gyermekszám emelkedésével óvodát létesítettek a falak között. Némi felújítást követően költöztek át a fiatalok, Laskai Béla polgármester szerint a palatetős épület felett elszállt az idő, az elmúlt években kizárólag a legégetőbb problémákat tudták kezelni.

- A lépcsőház több helyen beázott, ezt a problémát orvosoltuk, de nagyobb esőzésekkor gyakran befolyik a víz az ablakok mellett - tette hozzá a településvezető. - Az áldatlan helyzeten segíthet a nyertes pályázat, melyből megerősítjük az épület szerkezetét és a tetőt is lecseréljük. A fűtésrekonstrukcióval együtt a gyerekeket innentől 21. századi körülmények várják.

Laskai Béla szerint elérkezett az idő, hogy a korszerűtlen nyílászárókat is kicseréljék
Fotó: Szakony Attila

Laskai Béla szerint jó hír az 1100 fős településen élőknek és a környékbelieknek is, hogy az intézmény földszintjén egy 12 fős bölcsődét is kialakítanak. Az építési engedélyek beszerzése után várhatóan januárban állnak neki a munkáknak.

A polgármester hozzátette: az önkormányzat és az orvosi rendelő épülete sem hőszigetelt, ezért a jövőben ezeknek a felújítására is szeretnének pályázni, az iskolában pedig a fűtést kellene modernizálni. A jövőbeni terveik között pedig szerepel még az Inkey-kastély teljes körű felújítása, ám erre egyelőre sajnos nincs forrás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!