Hírek

2017.08.15. 17:30

Felújították és akadálymentesítették a zalaegerszegi idősek klubját

ZALAEGERSZEG - A belső tér korszerűsítésével, és az intézmény akadálymentesítésével befejeződtek a belvárosi idősek klubjának felújítási munkái. A részletekről sajtóbejáráson számoltak be tegnap.

Benedek Bálint

Mint Balaicz Zoltán polgármester felidézte: az 1988-ban épített társasház földszintjén található idősek klubjának energetikai felújítása három évvel ezelőtt megtörtént. Azok a munkálatok a belső tereket azonban nem érintették. A korábbi felújítás eredményeképpen javultak az épület energetikai mutatói. A mostani, három hónapon át tartott, bruttó 32,2 millió forintba került rekonstrukcióban a belső tereket alakították át a jobb kihasználhatóság érdekében, valamint megoldották az akadálymentesítést is. Emellett nettó 2,6 millió forint értékben különféle eszközöket, bútorokat, berendezéseket vásároltak.

Vigh László országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, egy közösség intelligenciájának fokmérője, hogy miként gondoskodik az idősekről. E téren Zalaegerszeg élen jár, ezt bizonyítja ez a beruházás is. Emlékeztetett rá: az önkormányzat többször is elnyerte már az idősbarát címet.

Dékány Endre, a városrész önkormányzati képviselője köszönetet mondott a felújításért és hozzátette, a választókörzetben lakók szerencsésnek mondhatják magukat, hisz a városrész szinte minden intézménye megújult az elmúlt évek során. Radics Andrea, a Gondozási Központ intézményvezetője kiemelte, hogy az idősek igényeit figyelembe véve sikerült megvalósítani a beruházást, mégpedig az intézmény működése közben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!