Hírek

2016.08.31. 16:14

Felújították a csarnokot - Csurgó történelmének legnagyobb beruházása még tart

Csurgó – Új lelátók és kivetítők. A zalai megyehatárhoz közeli somogyi kisvárosban harmadszor avatták fel a Sótonyi László Sportcsarnokot.

Benedek Bálint

A csarnok jelentős ráncfelvarráson esett át: közvetlenül a bejáratnál egy előtérrel gazdagodott. A régi lelátó teljes felújítása megtörtént, mely magában foglalta az új szellőző rendszer beépítését. Ezen kívül elvégezték a régi padok cseréjét, helyükre számozott modern székek kerültek, így 997 fő szurkolhat egyszerre. A kézilabda meccsek zökkenőmentes lebonyolítása érdekében kettő, tizenkét négyzetméteres digitális LED eredményjelzőt is felszereltek.

Fotó: Gergely Szilárd

– A város történelmének legnagyobb beruházása zajlik jelenleg is, ennek egyik ütemeként valósult meg a csarnok fejlesztése – emelte ki beszédében Füstös János polgármester. – Tavaly, két hónapra egyszer már megnyitotta kapuit, de most talán évtizedekre kínálhat kikapcsolódást és sportolási lehetőséget minden generáció számára. A csarnok felújításával együtt új városközpontot hoztunk létre, egy közösségi teret, hiszen a környező Festetics-park friss arculatot kapott. Erre és a jövőbeni terveinkre – uniós forrás nélkül – kizárólag a magyar kormány 3,3 milliárd forintot biztosított.

A városvezető szerint ezzel nincs vége a fejlődésnek, hiszen egy komplex sport és turisztikai központot építenének.

– Csurgó nagy lépést tesz azért, hogy újra felfigyeljen rá a térség, az ország és talán még Európa is – mondta megnyitójában Szászfalvi László a térség országgyűlési képviselője. – Most lezárult egy fejezet, de már a másikra koncentrálunk, ahol gőzerővel folynak a munkálatok. Várhatóan február végére átadhatjuk a csarnok szomszédságában a fürdőt és az uszodát. A harmadik ütem egyelőre még csak a tervezőasztalon, az előkészítési fázisnál tart. Ha elkészül ez a kiváló turisztikai bázis, akkor több napos, akár nemzetközi kézilabda tornáknak is helyet biztosíthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!