Hírek

2015.12.01. 15:33

Felvilágosító vetélkedő Nagykanizsán

Nagykanizsa – A különféle nemi betegségekről, azon belül a HIV fertőzésről is szó esett az AIDS világnapjához kapcsolódó vetélkedőn, amit általános- és középiskolásoknak szervezett az Egészségügyi Alapellátási Intézmény.

Pásztor András

December elsején van az AIDS világnapja, annak apropóján, hogy 1981. december 1-től jegyzik különálló betegségként az immunhiányos tünetegyüttest.

A világnaphoz kapcsolódva tegnap a város általános- és középiskolásai részvételével szervezett felvilágosító, tájékoztató jellegű vetélkedőt az Egészségügyi Alapellátási Intézmény a Batthyány Lajos Gimnázium rendezvénytermében.

– Különféle játékos feladatokat adtunk a fiataloknak, így például megadott szavakból – gumi, csók, szerelem – kellett verset fabrikálni, különféle nemi betegségek tüneteit kellett felismerni és képrejtvényeket kellett megoldani – említette Stimeczné dr. György Bernadett intézményvezető, aki hozzátette:  a fiatalok ismeretanyaga elég jó ezen betegséggel, illetve a védekezéssel kapcsolatban.

A vetélkedőt végül az általános iskolák közül a Zrínyi-iskola és Batthyány kisgimnazistái holtversenyben nyerték, míg a középiskolák közül a Batthyány Lajos Gimnázium csapata győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!