Hírek

2017.02.01. 14:51

Fenyvesi kanizsaiaknak

Nagykanizsa – A kanizsai nyaralótulajdonosoknak tartott tegnap lakossági fórumot a balatonfenyvesi önkormányzat. Mint elhangzott: a strandfejlesztésre helyezik a hangsúlyt a következő időszakban.

Pásztor András

A fenyvesi önkormányzat idén is ellátogatott azokra a településekre – Pécs, Kaposvár, Nagykanizsa –, ahol a legtöbb nyaralótulajdonos él, s beszámolt az elmúlt év fontosabb beruházásairól, illetve az idei tervekről.

Lombár Gábor polgármester címszavakban említést tett a vitorláskikötő megépítéséről, az orvosi rendelő akadálymentesítéséről és a Balatonpart utca rekonstrukciójáról, majd rátért a következő időszak feladataira.

Lombár Gábort több tucatnyi nyaralótulajdonos hallgatta tegnap a Vasemberházban

– Hangsúlyos szerepet kap a strandok fejlesztése, illetve a központ átépítése, terveink szerint a Balaton fejlesztésére szánt 300-370 milliárd forintos keretből legalább 1.5 milliárdot nyerhetünk el. A támogatás egy részéből szeretnénk átépíteni a központot, a régi üzleteket elbontjuk, helyükre újat építünk – mondta Lombár Gábor, aki hozzátette: a játszóeszközök cseréje mellett, a strandon lévő vizesblokkok is megújulnak, emellett a korábbinál is több tájékoztató táblát helyeznek ki és wi-fi elérhetőséget is biztosítanak a strandolók számára.

– A strandfejlesztés kapcsán a legnagyobb feladat az lesz, hogy feltöltsük a területet, így ha kiönt a Balaton, lényegesen hamarabb kerül vissza a víz a mederbe. A strandra vezető kis utcák aszfaltozását is folytatjuk, az idei költségvetésben szerepel többek között a Soproni, az Aranyosi, a Pozsonyi és az István utca új burkolatának elkészítése.

A balatonfenyvesi polgármester azt is hangsúlyozta: a kisvasút fejlesztéséről sem mondtak le, igaz egyelőre még nem tudja, milyen pályázati forrásból, vagy egyéb támogatásból oldják meg a 600 millió forintra taksált fejlesztést.

– Kénytelen voltunk az eddigi 300 forintról 400 forintra emelni az idegenforgalmi adó mértékét, miután a kormány a korábbi 1.5 forintról 1 forintra csökkentette az állami támogatás mértékét, ami az önkormányzatnak közel 10 millió forintos kiesést jelent – mondta Lombár Gábor, aki azzal búcsúzott a kanizsaiaktól, hogy mielőbb találkozzanak, immár fürdőruhában a fenyvesi strandon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!