Hírek

2017.05.21. 14:15

Ügyességi versenyek, tombola és vidámság a férfinapon

Kistolmács - Ha már van nőnap, legyen férfinap is - hangzott el a településen 24 évvel ezelőtt. A jeles napot szombaton rendezték meg az erdők ölelte zalai falu kempingjében.

Mirkó Imre

Az önkormányzat által támogatott programon ízletes babgulyással és marhapörkölttel, valamint házi készítésű pogácsákkal, péksüteményekkel, lángossal és finom italokkal vendégelték meg az ünnepelteket, mondta a Zalai Hírlapnak Birkás Zoltán polgármester.

 

Az "alapozás" után a 184 fős falu megjelent fiatalabb férfitagjai - akik között két, a 18. életévét betöltött "újonc" is volt - lángosevő versenyen vetélkedtek, majd fejszével vágták ki a kistolmácsi tó parkolójában felállított májusfát. Ezt követően a zsákban futás volt soron, majd a tombolasorsolás következett, amelyen még tortát is lehetett nyerni. Az eseményen jelen volt Farkas Szilárd letenyei polgármester is, aki egyben a Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület elnöke.

A következő nagyobb program július 22-én lesz Kistolmácson, ekkor rendezik meg a hagyományos falunapot a kemping és a tó területén. Lesz sárkányhajóverseny, kirakodó vásár, fellépnek a letenyei művészeti iskola táncosai, a sztárvendég Postás Józsi lesz - hallottuk a faluvezetőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!