Hírek

2017.08.30. 15:02

Festményekkel fogadja a tanévkezdő diákokat a Hevesi Sándor Általános Iskola

NAGYKANIZSA Az idei tanév során is egymást érik a szemet gyönyörködtető kiállítások a Hevesi Sándor Általános Iskolában.

Szabó Zsófia

Egy percig sem maradnak (képző)művészet nélkül az intézménybe járó gyerekek. Már a holnapi iskolakezdéskor is csodaszép festmények fogadják őket, bár a hivatalos galérianyitó ünnepségre szeptember 7-én, a már megszokott időpontokban kerül sor.

Lengyák István galériavezető pedagógus a tanévnyitó kiállítás képanyagát rendezgeti Fotó: Gergely Szilárd

– Elsőként a Keszthelyen élő Haraszti László, a Batthyány-gimnázium egykori tanára mutatja be irodalmi, népművészeti és valóságihletésű vásznait – árulta el Lengyák István galériavezető. – Ezt követően pedig, októberben, Tóth Krisztián operatőr, fotós hozza el természeti kincsekről, virágokról, állatokról és az élet megannyi momentumáról készített képeit – mondta a pedagógus. Ahogy azt is: novemberben a fonyódi Egyed Emese festőművész Színek, árnyak, fények, emlékek című kiállításának ad majd otthont a Hevesi-iskola galériája.

– Immár hagyomány, hogy az esztendő utolsó kiállítását a népművészetnek szenteljük – folytatta Lengyák István. – A Betlehem és népművészet nevet viselő tárlaton Béndek Tamás fajáték-készítő népi iparművész kézműves technikákkal készített alkotásai, Dechy Erzsébet nemezelő munkái, Ficzere Mátyás fazekas neohabán kerámiái, Noé Kornélia mézesbábjai, Pintér Zsuzsa quilling, azaz szalvétatechnikával létrehozott képei, Szíjártó Réka keramikus alkotásai és Szőke Veronika művészetterapeuta nemezből formált alkotásai lesznek megtekinthetőek – összegezte a galéria vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!