Hírek

2017.06.27. 08:28

Fiktív álláshirdetéssel csaltak ki százezreket

Nagykanizsa - Nem létező külföldi állás hirdetésével jutott pénzhez az a férfi, aki ellen a napokban emeltek vádat a kanizsai járási ügyészség.

Arany Gábor

A vádiratban foglalt történet szerint Sz. Dénes  tavaly nyáron  - az eljárásban ismeretlen maradt - társnőjével egyezett meg abban,  hogy fiktív hirdetésekkel jutnak pénzhez.  Ezek után az interneten  tette közzé a nő, hogy ausztriai csomagoló munkára keresnek jelentkezőket, Sz. Dénes  pedig bankszámlát nyitott.  Egy borsfa férfi álláskeresőként regisztrált egy internetes oldalon, majd elektronikus levélben kapott üzenetet az ausztriai munkáról. Ezek után felhívta az üzenetben szereplő telefonszámot, ahol egy Joan Krisztinaként bemutatkozó nővel beszélt,  aki elmondta, hogy amennyiben elvállalja a munkát, akkor a külföldre utazás, valamint a kinti szállás költségét előre ki kell fizetnie. A borsfai férfinak megtetszett lehetőség, erről beszámolt családtagjainak is és megállapodtak abban, hogy hatan jelentkeznek a munkára.

Ezek után újra beszélt Joan Krisztinával,  aki közölte, hogy összesen 286 ezer forintot kell átutalnia előzetesen a költségekre. Ezt az állást kereső férfi  pár napon belül teljesítette is, abban a hitben, hogy Joan Krisztina ígéretének megfelelően augusztus 13-án már lakóhelyükön buszra szállhatnak és indulhatnak az ausztriai munkára. Ebből azonban nem lett semmi, a busz nem érkezett meg, a telefonszám pedig elérhetetlenné vált. A nyomozás során a telefonon utasításokat adó nőt nem sikerült  megtalálni, az okozott kár nem térült meg.

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a történtek alapján Sz. Dénes  ellen társtettességben elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!