Hírek

2017.08.29. 10:08

Finom termések, szép kertek Vonyarcvashegyen

VONYARCVASHEGY - Szorgos helyiek gondoskodó kézzel ápolták, nevelték azokat a zöldségeket, fűszereket, gyümölcsöket, melyeket a konyhakertek rejtenek. A legszebb kiskerteket, illetve tulajdonosaikat a Pontyfesztivál megnyitóján díjazták.

Keszey Ágnes

Vonyarcvashegy nem először csatlakozott az Legszebb konyhakertek mozgalomhoz: a mára országossá vált program Karcagról indult. A zsűri kétszer látogatta meg a kerteket: nyár elején és végefelé, így a kert alakulását, a növények fejlődését, a termést  is meg tudták nézni.

A díjátadó után az eseményen jelenlevő győztesek Péter Károly mellett: Molnár Istvánné, Cseh Sándorné, Horváth Annamária (az óvoda képviseletében) és Kaczor Sándorné Fotó: Keszey Ágnes

- Idén kimondottan extrém időjárási viszonyok között kellett  a kertművelőknek megmérettetni magukat. Nagy volt a szárazság,  sok vizet igényeltek a területek.  Volt olyan, aki  naponta 300 litert öntözött. Nem csak a kert szeretete fontos, mindenki szeretne  saját termésbe beleharapni: teljesen más ízű, mint amit bárhol megvásárolunk. Ezt az ember érzi, aki már valaha  megpróbálta- összegezte a versenyt Péter Károly polgármester, a bírálóbizottság egyik tagja. Mint elmondta, jellemzően paradicsom, paprika,  szőlő, sárgabarack, mandula, alma, körte terem a kertekben, több helyütt van bab, gyógy-és fűszernövények és sok-sok virág: leander, tulipán muskátli.

A közösségi kategória első helyezettje a Nyitnikék Óvoda. A normál (50 négyzetméter feletti)  kertek kategória  első helyezettje: Molnár Istvánné, a mini (50 nm alatti) kerteknél első  Cseh Sándorné, második  Kaczor Sándorné. harmadik Gaál Mikó,  különdíjas Micheller Szilvia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!