Hírek

2017.05.15. 19:44

Flashmob Zalaegerszegen a kengurumódszer világnapján - Galériával!

ZALAEGERSZEG - A kengurumódszer népszerűsítésére, valamint a módszert alkalmazó megyei kórház koraszülött osztályának támogatására tartottak flashmobot az egerszegi Dísz téren hétfőn délután öt órakor.

Arany Gábor

A villámbemutató szervezője, Regolics Mónika elmondta: a kengurumódszer korai, megszakítás nélküli és hosszan tartó bőrkontaktust jelent a csecsemő és az édesanya között. Ez különösen jótékony hatással bír a koraszülöttek fejlődésére, amit saját, 740 grammal, 29 hétre született kisfián is megtapasztalhatott.

A megyeszékhelyen egy éve működik a kangatréning, ahol az anyukák a hátukra erősített hordozóban ülő babájukkal végzik a tornagyakorlatokat. Ez nagyon hasonló a kengurumódszerhez, aminek a világnapját tegnap tartották. Ehhez kapcsolódva az országban 19 településen egy időben mutatták be ugyanarra a koreográfiára a flashmobot. A képen Nagy Eszter és kisfia, Csikó Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!