Hírek

2017.04.23. 13:56

Fákkal gazdagították Nagykanizsát a Föld Napja alkalmából

Nagykanizsa - Helyi politikusok közreműködésével feketefenyő csemetéket ültettek szombaton a Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyének növendékei és nevelői.

Szabó Zsófia

A Föld napja alkalmából tartott programon a fiatalok örökbe is fogadták a Várkapu emlékmű mögötti fákat, a jövőben rendszeresen gondozzák azokat. Az eseményen Gólya István, a javítóintézet telephelyének vezetője hangsúlyozta: a park karbantartásával nem csak a környezet védelméhez járulnak hozzá. A város zöldfelületeit is gyarapítják, növelve ezáltal az ott élők komfortérzetét.

Dénes Sándor és Cseresnyés Péter is részt vett a faültetésen Fotó: Szakony Attila

– Növendékeink többségének életében korábban nem volt jelen a környezettudatosság – fűzte hozzá Gólya István. – Sokuk számára ismeretlen érzés a valahova tartozás, a gondoskodás is. Az intézet falain belül e hiányosságok pótlása áldozatos munkával megtörténik, ám a kinti világban is szükséges mindezek kiépítése.

A nap keretében a köztemető melletti vasútparton heverő szemetet is összeszedték a fiatalok, nevelőik közreműködésével. A rendezvényen Dénes Sándor polgármester is felhívta a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!