Folyamatosan szépülő falu Petrivente

2017. július 26., 13:00 szerző: Szabó Zsófia fotós: Szakony Attila
komment
Több korszerűsítés zajlik egyidőben a faluban. A különböző beruházások jóvoltából nem csak a község arculata szépül, hanem komfortosabbá, otthonosabbá is válik a helybéliek számára.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Már korábban beszámoltunk arról, hogy az egykori óvoda épületénél tyúkfarmot létesített, majd a későbbiekben a tojások tárolására alkalmas helyiséget alakíttatott ki az egyik csoportszobából a falu vezetése. A fejlesztések végére ezáltal nem került pont. Jelenleg is a  község több pontján történik  modernizálás: a Start munkaprogram finanszírozása mellett a település jócskán fordít saját kasszájából is korszerűsítésekre.

– A közelmúltban a hivatal előtti terület kapott időtálló, modern térkőborítást – részletezte dr. Korcsmáros Krisztián polgármester. – A közel egymillió forint értékű beruházást támogatásból valósítottuk meg. Azonban e fejlesztést is  tovább gondoltuk. A tér közepén kis virágszigetet  alakítunk ki, illetve két kandelábert is felállítunk, hogy szép és hangulatos megvilágítást kapjon a placc. Emellett elhelyezünk kültéri padokat a téren , valamint hamarosan kerékpártárolókat is, amiket saját forrásból vásárolunk meg – tette hozzá a falu elöljárója.

Fotó: Szakony Attila

Dr. Korcsmáros Krisztián jelezte: ezeken kívül, szintén önerőből, a település szívében lévő hivatal melletti bejáró is aszfaltburkolatot kap. Összesen közel másfél millió forintot fordítanak saját költségvetésből fejlesztésekre.

A munkaprogram finanszírozásából pedig a focipálya mellett építettek egy kültéri kemencét, amit a helybéliek használhatnak majd közösségépítő programok, családi, baráti események vagy csapatépítő rendezvények során.

Az augusztus tizenkettedikei nagyszabású falunapra a beruházások mindegyike el készül.

Szabó Zsófia

2017. július 26., 13:00 szerző: Szabó Zsófia fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...