Hírek

2017.06.23. 14:29

Fontos fázisába ért a csónakázó-tavi kilátó felújítása - Alpinistákat és toronydarut is bevetettek

Csütörtök délután alpinisták és egy toronydaru segítségével leemelték a nagykanizsai Csónakázó-tónál lévő kilátó látogatószintjét.

Horváth-Balogh Attila

Ennek keretében alpinista szakemberek bevonásával leválasztották és leemelték a torony egyébként viszonylag jó állapotban megmaradt acél vázszerkezetéről a látogatószintet, a tulajdonképpeni teraszrészt, amely mára igen rossz állapotba került, ezért elengedhetetlenné vált az újjáépítése. A munkálatok során további, alpinista technológiát igénylő, elhasználódott szerkezeti elemeket is eltávolítottak. A tervek szerint az újjáépítés után a panorámában két teraszról is lehet majd gyönyörködni, ezek egyike csaknem 40 méteres magasságban lesz – kizárólag a bátraknak.

Fotó: Gergely Szilárd

A kilátó új látogatószintjeire a későbbiekben csigalépcsőn és beléptető rendszeren keresztül lehet feljutni, utóbbival próbálják elejét venni a vandalizmusnak.

A város emblematikus objektumának – mely díszkivilágításban pompázik majd – felújítása várhatóan szeptemberben befejeződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!