Hírek

2017.01.15. 09:53

Förhéncért táncoltak - A bevétel a szőlőhegyi infrastruktúra fejlesztését segíti

Nagykanizsa – Szombat este került sor a Kiskanizsai Általános Iskolában a Förhéncért Egyesület IV. Támogatói Báljára.

Horváth-Balogh Attila

A rendezvény bevétele egyebek közt a Förhénci-hegy útjavítását, hófogók kihelyezését, az útszélek kaszálását szolgálja. Skanecz Sándortól, a szervező egyesület elnökétől megtudtuk: habár az elmúlt években többféle kisebb-nagyobb beruházás megvalósult már a sokak által kedvelt Förhénci-hegyen, van még tennivaló – és vannak elképzeléseik is.

– Immár 4. éve, hogy a szőlőbirtokairól és kiváló borairól  híressé vált Förhénci-hegy ügyeit egyesületünk próbálja előremozdítani úgy a jótékonysági bálok szervezésével, mint a nyitott pincék-programhoz való csatlakozással – bocsátotta előre Skanecz Sándor. – Báljaink célja kettős: nemcsak az, hogy elképzeléseink megvalósításához részben megteremtsük a finanszírozási hátteret, hanem az is, hogy összehozzuk azokat az embereket, akik bármilyen módon kötődnek Förhénchez és tenni tudnak, akarnak érte.

Skanecz Sándor (középen) és a bál résztvevőinek egy csoportja:  Skaneczné Poór Krisztina, Nagy Annamária, Péter Dóra, Szenyéri Kitti, dr. Buzási Ferenc és Orosházi Kata  Fotó: Gergely Szilárd

Az elnök kifejtette: számos tervük vár megvalósításra, ezek közül a legrégibb – és talán a legfontosabb – a víziközmű kiépítése. De szerepel még a csomagban az úthálózat építése, javítása, közvilágítás kiépítése. Skanecz Sándor beszámolt az eddig elkészült beruházásokról is.

– Tavaly sikerült felújítanunk az egyik kutunkat – jelezte. – Mart aszfaltos utat építettünk, a polgárőrséggel karöltve video-megfigyelő rendszert alakítottunk ki, tehát több olyan fejlesztést is sikerült realizálni, amelyek kicsit előrevitték a dolgainkat. Eztán sem lehet más a célunk, mint hogy olyan célkitűzéseket fogalmazzunk meg és hajtsunk végre, amelyek Förhénc, illetve az itt élő, tevékenykedő szőlősgazdák érdekeit szolgálják.

Kérdésünkre a Förhéncért Egyesület elnöke azt is elárulta: úgy érzékeli, hogy az egyesület magját képező 25-30 ember mellett mások is egyre  bővülő létszámban csatasorba állnak.

– Egyre több gazda ismeri fel az egyesület eredményeit és látják mind tisztábban, hogy mit akarunk – vélekedett Skanecz Sándor. – Ennek köszönhetően erősödött a segítő szándék a gazdák körében, ami bizakodással tölt el minket a jövőre nézve.

Azt is elmondta: a Förhénci Nyitott Pincék rendezvény sikerét tavaly erősen csorbította a kellemetlenül hideg időjárás – szerencsére azonban a program hagyományos időpontja, pünkösd idén június elejére esik. Így talán jobban lehet bízni a jó időben...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!