Hírek

2016.05.05. 06:34

Freddie a lelkéből énekel

Nagykanizsa – Alig több mint egy éve ismerte meg az ország az érces hangú 26 éves győri Fehérvári Gábor Alfrédot. Freddie május 10-én Stockholmban az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjében Pioneer című dalával igyekszik elnyerni 42 ország közönségének szimpátiáját.

Benedek Bálint

Freddie egy kereskedelmi televíziós csatorna zenei tehetségkutatójában tűnt fel először, ahol a negyedik helyen végzett. Az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóján A Dal című műsorban a szakértő zsűri és a közönség a lendületes mára slágerré érett szerzeményét találta a legjobbnak. A kanizsaiak a „P”-nap keretében a tehetséges énekes győztes dalát és megannyi külföldi sláger átdolgozott verzióját is meghallgathatta. Az előadó már a svéd fővárosban gyakorol, ám az elutazás előtt exkluzív interjút adott.

- Küszöbön az Eurovíziós dalverseny, ahol 43 ország legjobbjai képviselik hazájukat. Miként kell előadni a Pioneer-t, hogy beleszeressenek?

- Csak énekelem, eddig ezen még nem gondolkoztam. Nagyon sok megközelítésből szoktuk játszani, amikor csak „meztelenül” egy zongorával, akkor intimebb és bensőségesebb – mondta a végtelenül szerény Freddie. - Minden fellépésen más a töltete van, számomra viszont iszonyatos erőt ad. Olyankor úgy érzem, nincs lehetetlen. Nyilván másképp adom elő olykor, de ott a nagyközönség előtt tartom magam az eredeti szisztémához. Mindig arra figyelek, hogy a lelkemből jöjjön, semmi más nem számít.

Fotó: Mistral Club

- Egyszerre többfelé is figyel. A kanizsai közönség hallhatta az új, Na jó, helló című friss slágergyanús dalt, talán új lemez is készül?

- Mindig nehéz bemutatni egy új szerzeményt. A mozgolódásból és a tapsból viszont úgy láttuk a csapatommal, hogy jó úton járunk. Örülök, hogy sikerült egy olyan magyar dalt írni, ami bent maradt a fülekben és énekelik. Ugyan egyszerű szövege van, de benne van a fesztiválláz, amire az ember ugrálhat és önfeledten érezheti azt, hogy szabad. Bízom benne, hogy a jövőben a rádiók is egyre többet teszik műsorra.

- Elképesztő. Ez az egyetlen szó, ami a karrierjét jellemzi, miként látja a jövőjét?

- Alig több, mint egy éve ismerte meg a közönség egyáltalán a nevemet. Nem tudom mennyi idő kell ahhoz, hogy valaki felépítse magát. Eléggé gyorsan haladunk, de nem szeretnénk ennél nagyobb fokozatra kapcsolni. Még így is az út elején tartunk, de időt kell fordítani arra, hogy dalokat írjunk. Az, pedig, hogy fiatal előadóként ennyi városban koncertezhetek óriási élményt jelent. Boldog vagyok, hogy a zenekarommal azt az utat választottuk, hogy nem akkor készítettünk lemezt, amikor senki nem tudta, hogy ki vagyok. Szépen apránként haladunk, most már van mivel megtámasztani egy lemeznyi anyagot. Az emberekből áradó jókedv, s szeretet pedig feltölt energiával, értük megéri dalokat írni.

- Milyen eredménnyel lenne elégedett Stockholmban?

- Bevallom, nem érdekel a többi ország, számunkra az a fontos, hogy amikor hazajövünk, azt mondják ez a mi dalunk volt és jól szólt. Ez a viadal gyakorlatilag a zenei stílusok olvasztótégelye, 43 ország és ugyanannyi dal. Nem lehet csak úgy beletenyerelni egyik ország zenei kultúrájának a kellős közepébe. Abban bízhatunk, hogy olyan dallal indulunk, amely a szövege, az üzenete vagy a dallamvilága miatt megfog egy-egy országot, így szépen adnak majd pontokat. Arról biztosíthatok mindenkit, hogy úgy lépek színpadra, hogy ott a szívemet-lelkemet őszintén kitárom, hogy a lehető legmagasabb minőségben képviseljem Magyarországot.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!