Hírek

2016.09.06. 17:19

Gazdit keresnek

Minden vágyuk egy otthon!

Varga Lívia

Ezúttal három, sokat szenvedett kutyát mutatunk be gazdikereső sorozatunkban. Érdeklődni róluk a Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálatnál lehet.

Csöpi rendkívül kedves lélek

Csöpi másfél éves kan kutya, aktív, jó házőrző. Korábbi tulajdonosai elköltöztek, őt pedig magára hagyták, így került az állatvédők látóterébe. Aztán jött egy örökbefogadó, ám pár nap múlva meggondolta magát, így Csöpi önhibáján kívül visszakerült a járőrszolgálathoz. Ismét csalódnia kellett, pedig rendkívül kedves lélek, annak ellenére is, hogy mennyit szenvedett már.

Gombszemű korábbi lakhelyén

Gombszeműt korábbi tulajdonosai teljesen tönkretették. A hároméves kan kutyát hosszú ideig egy sötét lyukban tartották, és egyáltalán nem foglalkoztak vele,  így teljesen antiszociálissá vált. Az állatvédők elmondása szerint „elvan egy sarokban, egy kutyaházban, minden mindegy neki, csak hagyják békén”. Kézből az ételt sem fogadja el. Kellene neki egy családi ház, és egy normális, türelmes ember, aki naponta foglalkozik vele, aki megszelídítené. A kennelben csak van szegény, nem boldog, és soha nem is lesz az.

Léda csont és bőr volt, amikor márciusban rátaláltak az állatvédők

Léda körülbelül négyéves szuka. Csont és bőr volt, amikor márciusban az állatvédők a rendőrség segítségével kimentették korábbi tulajdonosaitól, akik kenyéren kívül más élelmet nem nagyon adtak neki. Léda kanokkal jól kijön, szuka kutyákhoz szoktatni kell.

Aki szeretné befogadni a három kutyus valamelyikét, hívja 15 óra után a Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálatot a 30/215-2641-es számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!