Hírek

2017.08.17. 06:49

Gazdit keresünk: Ismerje meg Lédát, Fifit és Jimmy-t

Nap, mint nap több tucat kiskutya kóborol az utcákon, vagy él nehéz körülmények között. A zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhelyre szinte naponta kerülnek sanyarú sorsú jószágok, akik semmi másra nem vágynak, csak szeretetre.

Rákos Bianka

Kis- és nagykutyák tengetik mindennapjaikat a menhelyen, több száz sorstársukkal. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek még mindig szívesebben fogadnak maguk mellé pénzért vásárolt, fajtiszta, drága kutyusokat, mint "árvákat". A Bogáncs Állatmenhely közösségi oldaláról választottunk három tündéri jószágot, akik évek óta szerető gazdijukra várnak!

Fifi a magyar vizsla keverék 2014-óta keresi szerető gazdáját Fotó: Bogáncs Állatmenhely

- Fifi 2014. márciusi születésű, magyar vizsla keverék kan. Saját gazdájától mentett, rossz körülmények közül elhozott eb. Eddig sok rosszat tapasztalt, a volt gazdájától csak bántást kapott, hírből sem ismerte a gyengéd emberi érintést. Az első nálunk töltött hét kritikus volt, nem voltunk biztosak abban, hogy megszokik bennünket, a menhelyi körülményeket.

Szerencsére túllendült a kezdeti nehézségeken, mára már feloldódott, kiegyensúlyozottá vált. A hirtelen mozdulatoktól ugyan még megretten, de már bizalommal van az ember felé. Telve van szeretet utáni vággyal, biztosak vagyunk benne, hogy egy türelmes, gondos gazda mellett hűséges és odaadó társsá cseperedik. A kutyaközösségbe gyorsan beilleszkedett, jó a kapcsolata szukákkal és kanokkal is. Macskák mellé nem tanácsos örökbe fogadni. Nagyobb gyerekek és idősebbek mellé is jó szívvel ajánljuk, arra kell figyelni, hogy ne közelítsünk felé kiszámíthatatlanul, mert hajlamos csipkedni.

Pórázon szépen sétál. 2014. december 29-én került a gondozásunkba. Oltva, chipelve, ivartalanítva van" - írja a Bogáncs Állatmenhely Facebook oldalán.

Jimmy Csács környékén kóborolt, mielőtt a menhelyre került Fotó: Bogáncs Állatmenhely

- Jimmy 2012. februári születésű, schnauzer keverék kan. Zalaegerszeg Csács városrészében kóborolt, onnan hozta be őt a gyepmester. Kedves, figyelmes kutya, aktív és tanulékony. Nyugodt természete miatt - még termete ellenére is - jó szívvel tudjuk ajánlani gyerekek és idősebbek mellé is, kiváló családi kutya válhat belőle, de házőrzőnek sem utolsó.

A szuka kutyákkal harmonikus a viszonya, a kanokkal szoktatni kell, cicák mellé nem ajánljuk, őket nem tolerálja, feltehetően a többi, kisebb testű háziállatot sem. Imádja a hosszú, kimerítő sétákat, pórázon szépen vezethető. 2012. decembere óta él a gondozásunkban. Oltva, chipelve, ivartalanítva van - írja a menhely oldala.

Léda idős emberek mellé is ideális társ Fotó: Bogáncs Állatmenhely

- Léda 2015. márciusi születésű, staff keverék szuka. Zalaegerszegen kóborolt, a gyepmester fogta be, így került előbb a gyepmesteri telepre, majd a mi gondozásunkba. Kedves, elbűvölő kislány, keresi az ember társaságát. Mozgékony, aktív, energikus eb. Domináns természetű, a szukákat nem tolerálja, csak a nála erősebb kanokkal jön ki konfliktus nélkül.

Jelenleg is egy nagy termetű kannal él közös kennelben, problémamentesen, egyedül az etetésnél kell odafigyelni rá, mivel féltékeny a pocakjára. A macskákat nem tűri maga körül. Amennyiben családi kedvencnek szánják, sétákat és közösségbe járást tervez vele új gazdája, úgy mindenképpen tapasztalt, gyakorlott kutyatartó mellé ajánljuk, mivel fegyelmezni kell kutyatársaságban.

Ha zárt kertben tartják kutyatárs nélkül, úgy idősebb ember mellé is jó választás lehet, hiszen nem lesz szüksége fegyelmezésre a fajtársaival kapcsolatban. 8 év feletti gyerekek mellé is bátran örökbe fogadható, kisebb gyerekek mellé energikussága miatt nem tanácsos elvinni. Kedveli a kimerítő sétákat, pórázon szépen vezethető. 2015. szeptember 18-a óta él a menhelyünkön. Oltva, chipelve, ivartalanítva van. - írja a Bogáncs Állatmenhely.

A kutyusok iránt a 0630/424-3579 telefonszámon érdeklődhet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!