Hírek

2017.07.06. 12:10

Városszerte végzik a gázvezeték cseréket Nagykanizsán

NAGYKANIZSA A város lakossága az elmúlt esztendőkben már hozzászokhatott ahhoz, hogy a nyári időszakban komoly felújítások, rekonstrukciók zajlanak.

Pásztor András

Az önkormányzat által tervezett nagyberuházások ugyan még nem kezdődtek el, ettől függetlenül több helyen útlezárásokkal és elterelésekkel lehet találkozni. Főleg azért, mert az EON szakemberei villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserélnek, illetve építenek ki saját beruházásban, mintegy 300 millió forint értékben. A fejlesztések egy része már elkészült, ám  van még tennivaló.

– A Városkapu körúton, a Péterfai utcában, az Egry József utcában és a Liszt Ferenc utcában, a Bartók Béla utcában már már végeztek a szakemberek a gázelosztó vezeték rekonstrukciójával, ezeken a helyszíneken a burkolat helyreállítás is megtörtént – tudtuk meg az EON illetékesétől, aki hozzátette: műszaki átadás előtt áll a Tőzike utcai rekonstrukció is.

Verein Rajnald (jobbról) és Kocsis Lajos éppen a gázvezeték összeillesztésével foglalatoskodik a Rákóczi utcában Fotó: Szakony Attila

A Rákóczi utcában viszont még tartanak a munkálatok, csütörtökön éppen a Kinizsi utcai kereszteződésnél dolgoztak a szakemberek. Ahogy a többi helyszínen, itt is a gázvezeték cseréje zajlik az egész utca hosszúságában.

– A Rákóczi utcai munkálatokkal párhuzamosan a Corvin utcában is elkezdődik rövidesen a gázvezetékek cseréje, itt várhatóan szeptember közepére végeznek majd a kollégák – árulta el az EON illetékese, aki hangsúlyozta: a nagyszabású rekonstrukciós program legfőbb célja a megelőzés. – Szeretnénk még az előtt végrehajtani a berendezéseink, illetve a hálózatunk megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!