Hírek

2017.08.28. 15:27

Generációk találkozója Bajcsán

NAGYKANIZSA-BAJCSA - Egyedül a helyi vadászház udvarán „strázsálló” pici, szálkásszőrű tacskó nem tudta hova tenni az élénk zsivajt, ami nem messze kicsi zugától harsant fel délelőttől egészen kora délutánig.

Szabó Zsófia

Ezúttal nem a kanizsai Erdőgazdasági Dolgozók Vadásztársaságának tagjai, puskásai szállták meg főhadiszállásukat, hogy lesépítés, szarvas-konferencia, vagy vadelejtés után bulit rendezzenek. A terepet kivételesen átengedték a településrészen élő, népes szépkorú csapatnak. A helyi nyugdíjasklub életvidám asszonykái és fiatalos férfiúi szerveztek nyár végi (korántsem kis) mulatságot. Nem csak saját maguk örömére...

Aki részt vett a bajcsai Generációk Napján, mint Tihanyi Fanni, Tihanyi Jánosné, Marczinné Sümegi Bianka, Marczin Jenőné és a kis Marczin Nóra, nagyon jól érezte magát Fotó: Gergely Szilárd

– Második alkalommal hoztunk tető alá olyan ünnepet, ahol nem csak népes, harmincfős gárdánk szórakozhat jól – árulta el Marczin Jenőné, a Bajcsai Nyugdíjasklub vezetője. – A családtagjainkat is invitáltuk a Generációk Napjára. Bizony, büszkék vagyunk rá, hogy sokunk kisunokája is eljött – így az asszony.

No, persze nem csak a helyiekre oly’ jellemző bőséges vendéglátással, szívélyes fogadtatással várták hozzátartozóikat, valamint Dénes Sándor polgármestert és Tóth Nándor alpolgármestert a bajcsai örökifjú szépkorúak, bár a finom ételek, a bográcsban rotyogó halászlé és a pincepörkölt jó csalétek volt.

– A halat nem szeretem, csak a husit és a sütit – csacsogta a nyolcéves Tihanyi Fanni. – Itt egy csomó jó játékot játszhatunk. A kedvencem a szappanbuborék-fújás – árulta el a kishölgy.

A bajcsai nyugdíjasok legközelebb Katalin napján tartanak bált. Addig pedig a közösségen belül működő Rezedák Dalkörre vár több fellépés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!