Hírek

2017.07.20. 14:09

Gitározni tanulnak a gyerekek Keszthelyen

Petik Ákos gitártanár és meghívott vendége, Tokos Zoltán gitárművész tart gitárkurzust ezen a héten. A zenei oktatás két hangversennyel zárul.

Keszey Ágnes

Nyáron sem burkolózik csendbe a keszthelyi Festetics György Zeneiskola. Az intézményben tanító gitárművész, Petik Ákos a tavalyi kurzus után idén is foglalkozik általános iskolás növendékeivel a nyári szünet idején.

– Itt folyamatos a munka, míg év közben hetente egyszer-kétszer találkozunk. Itt a rendszeresebb gyakorlásra is lehetőség van. A bemelegítés után általában kamarazenélés, délután pedig egyéni foglalkozások vannak. Mindenki a saját maga szintjén hoz darabokat, azokkal foglalkozunk. Az ügyesebbek a többieket is tanítják- mesélt a zenei kurzusról Petik Ákos. A gyerekeket  egykori Zeneakadémiai tanára, a jelenleg Spanyolországban élő Tokos Zoltán gitárművész is tanította:

Tokos Zoltán és Petik Ákos (hátul) tart kurzust a gyerekeknek Fotó: Keszey Ágnes

–Nagyon aranyosak és fogékonyak az itt lévő gyerekek: szívják magukba a tudást és a zenét, mint a szivacs. Nagyon jó, hogy nyáron is van lehetőség arra hogy fejlődjenek- mondta Tokos Zoltán.

Hogy mi mindent tanultak a gyerekek az egy hét alatt, azt a közönség is meghallgathatja. Pénteken kezdődik  a növendékek szóló - és a kamarakoncertje, melyen mindkét gitárművész is zenél. Tokos Zoltán pedig szombaton önálló hangversenyt is ad:  szombaton spanyol és latin zenét, kellemes nyáresti muzsikát fog játszani.

Mindkét koncert 18 órakor a zeneiskolában lesz és a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!