Hírek

2016.07.03. 13:23

Gödrök, dombok, terepjárók

Gyenesdiás – Több mint száz autóval kétszáz résztvevő érkezett 15 országból a hétvégi Mercedes G terepjáró találkozóra a településre.

Keszey Ágnes

Közel négy évtizede  róják az utakat, de legfőképpen a terepet az autómárka „G" régebbi és újabb típusai, ezekkel érkeztek hazánkból és számos országból a tulajdonosok a Faludi-síkra. A négy napos találkozón nem csak off road bemutatókon próbálhatták leküzdeni a terepviszonyokat, az autótulajdonosok kirándulásokra is indulhattak.

Brilla Tibor küzd a terepen

- Ügyességi pályákat alakítottunk ki, ahol a terepjárók összemérhetik tudásukat, megmutathatják a nézőknek, hol képesek felmenni, milyen akadályokon tudnak átmenni. Úgy gondoltuk, ha a vendégek eljönnek ide, a Balaton mellé, ne csak autózzanak, hanem ismerjék meg a gasztronómiát, a magyar kultúrát, mutassuk be nekik a környéket - mondta el lapunknak Horváth Balázs ötletgazda és főszervező, aki szívesen mesélt  autójáról is.

- Turbódízeles, 1992-es évjáratú. Egy éve van nálam, de már sikerült az egyéni igényeimre átalakítani: a gyárinál nagyobb méretű kerekekkel, terepre alkalmasabb futóművel.  A légszűrő  olyan megoldást kapott, amely segítségével több mint egy méter mély vízben is tud közlekedni az autóba. A közelmúltbeli nagy esőben, amikor több autó félreállni kényszerült, mi szép lassan át tudtunk menni az elöntött szakaszokon - idézte fel, A szombati bemutató egyik résztvevője volt Brilla Tibor, aki régóta a terepjárók szerelmese. Ottjártunkor  egy mély gödörből vezette ki az autót, melyen egy új gumi volt.

Horváth Balázs főszervező autójával

- A fizikát próbálja meg az ember legyőzni ilyenkor. Nehéz gumit választani: ha sokat megy az ember aszfalton de szeretne egy kis sárba is belemenni, olyan nincs hogy valahol  ne csússzon, ne kopjon, ne legyen hangos: olyan nincs, hogy mindenhol jó legyen. Ez most kellemes meglepetés volt - összegezte a gödörből való kiszabadulás pillanatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!