Hírek

2016.04.07. 13:53

Gombvarrás, turmix és tornaterem avató

Nagykanizsa – Értelmileg akadályozott gyerekeknek rendeztek tanulmányi versenyt a dél-zalai városban. A regionális fordulóra öt nyugat-dunántúli, speciális intézményből érkeztek.

Keszey Ágnes

Az idén a kanizsai Szivárvány EGYMI adott otthont a Koncz Dezső Országos Tanulmányi Verseny regionális fordulójának, amely az értelmileg akadályozott gyerekek speciális megmérettetése.

– Ez a verseny más, itt előre meghatározott feladatokat kell teljesíteniük a gyerekeknek, elsősorban az önkiszolgálásukat tesszük próbára – így Horváth Istvánné, a rendező iskola igazgatója.

A  vendéglátó kanizsai iskola énekkara is műsort adott Fotó: Szakony Attila

A feladatok valóban különböztek egy hagyományos tanulmányi versenyétől, a gyerekeknek többek közt a konyhában kellett bizonyítaniuk, a banánturmix és muffin elkészítésével. A másik állomáson az ünnepi öltözék összekészítését, vasalását és a gombfelvarrást pontozta a zsűri, de a gyerekek feladatul kapták azt is, hogy születésnapi meghívót hajtogassanak.

– A verseny keretében egy kilenc feladatból álló akadálypályát is teljesíteni kell a Sopronból, Győrből, Keszthelyről, Csornáról, Zalaszentgrótról és Nagykanizsáról érkezett öt fős csapatoknak – folytatta az igazgató, aki hozzátette: szerencsére éppen időben készült el az iskolai tornaterem felújítása, ami a tető szigetelését, a rossz nyílászárók cseréjét foglalta magába és egy úgynevezett sportpadló is elhelyezésre került. Minderre közel 9 millió forintot biztosított a nagykanizsai önkormányzat.

A rendezvényen részt vett Dénes Sándor polgármester is, aki a rekonstrukció kapcsán kiemelte: az eredményes munkához minden esetben biztosítani kell a feltételeket, s ez ügyben nem érheti kritika a város vezetését, hiszen megszépült a tornaterem.

Az országos döntőbe végül két csapat, a kanizsai és a csornai speciális intézmény tanulói jutottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!