Hírek

2017.07.25. 18:27

Gondviselő oltalom Zalaegerszegen - Szent Kristóf és Rafael arkangyal segítségét kérték

ZALAEGERSZEG - Szent Kristóf és Rafael arkangyal közbenjárását kérve, Isten oltalmába ajánlotta a templommal szemben felsorakozott két- és négykerekű járműveket és utasaikat Ocsovai Grácián atya.

Varga Lívia

- Hallgasd meg Urunk alázatos könyörgésünket. Áldd meg szentséges és hatalmas jobboddal e járműveket. Állítsd kegyesen őrizetükre szent angyalodat, Rafaelt; és dicsőséges vértanúdnak, Szent Kristófnak közbenjárására mindazoknak, akik ezeken utaznak, nyújtsd gondviselő oltalmadat minden veszéllyel szemben, és adj nekik mindenkor szerencsés megérkezést, Krisztus, a mi urunk által - imádkozott az áldás előtt a Jézus Szíve-templom plébánosa, majd szenteltvizet locsolt a parkolót csordultig megtöltő autókra, kerékpárokra.

Szenteltvíz a védelemért. Grácián atya megáldotta a járműveket
Fotó: Katona Tibor

„Fontos az áldás, egyre fontosabb”, jegyezte meg egy hölgy az összegyűlt hívek sokaságára pillantva. Grácián atya pedig arra emlékeztetett: Szent Kristóf, az utazók védőszentje az autóra is vigyáz, Rafael pedig a kísérőangyal, aki az utasokat óvja.

Ő, amellett, hogy az emberek testi, szellemi és lelki szenvedéseinek gyógyításával megbízott arkangyal, a vándorok és utazók védője is.

Plébánosunk, Grácián atya gyakran figyelmeztet, imádkozzunk a szentekhez is, s kérjük közbenjárásukat, segítségüket, akárcsak a Szűzanyáét. Nos, praktikusan ezekben a napokban Szent Kristófhoz száll talán a legtöbb fohász, ünnepnapjához közelegve. Ő az, aki Krisztust keresve az elesettek szolgálatába állt, s hatalmas erejét kihasználva mindazokat átvitte az erős sodrású folyón, akik féltek az átkeléstől.

A később hitéért vértanúhalált halt Kristóf így lett az úton lévők védőszentje, képmása sok autóban megtalálható, s emellett az évenkénti járműáldás is „passzív biztonsági elemnek” tekinthető. De az ember mindent nem alapozhat a szentre: a felelőtlenséget, az agresszivitást valószínűleg az égiek sem szeretik. Még akkor sem, ha Isten a zsoltár tanúsága szerint „megparancsolta angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon”...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!