Hírek

2017.08.09. 17:31

Gyakorlat földrengésre - Mit tegyünk, ha megmozdul a föld?

REZI A Pelso járási mentőcsoport komplex gyakorlatot tartott a településen, ahol földrengés és tömegbaleset következményeinek elhárításában vettek részt a mentőcsoport tagjai a társszervek bevonásával.

Zalai Hírlap

A katasztrófavédelem beszámolója szerint a gyakorlat célja a mentőcsoport fő tevékenységének gyakoroltatása, melynek során a hivatásos tűzoltók munkáját segítve műszaki és személyi mentést, kimenekítés-kitelepítést, ideiglenes befogadó helyek aktiválását hajtották végre. A feltételezés szerint jelentős károkat okozó földrengés rázta meg Rezit és környékét. Közlekedési baleset is történt, ebben két személygépkocsi frontálisan ütközött, felborult, az utasok a járművekbe szorultak. A Pelso önkéntesek, a földrengés keltette úttorlaszt gyorsan és szakszerűen számolták fel, valamint a keszthelyi hivatásos tűzoltókkal közösen a sérülteket szabadították ki. A hétvégi gyakorlaton harminchárman vettek részt. Különböző sérülési foknak megfelelő maszkírozással, gyermekek és felnőttek közreműködésével tették életszerűbbé a kárelhárítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!