Kényszerleszállás és lángoló kisrepülő - Gyakorlatoztak a sármelléki repülőtéren

2017. június 27., 20:20 szerző: Zalai Hírlap forrás: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
komment
SÁRMELLÉK - Együttműködési gyakorlatot tartottak a Keszthelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a sármelléki Hévíz-Balaton Airport repülőtér tűzoltói.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A gyakorlat alapszituációja szerint a reptéri irányítótorony jelzést kapott egy Balaton felett sétarepülő gépről, hogy kényszerleszállást kell végrehajtania, ezt követően a kommunikáció megszakadt. A protokollnak megfelelően ilyenkor a torony riasztja a reptéri tűzoltóságot, a katasztrófavédelmet, a rendőrséget.


A kisgép kényszerleszállást hajtott végre is kigyulladt a gyakorlat alapszituációja szerint	 Fotó: katasztrófavédelem

A földhöz közeledő gépet a pilóta nem tudta lerakni a kifutóra, így a készenléti hangár felé vette útját. A gép a hangár előtti üzemanyagszállítónak csapódott, majd a kisrepülő üzemanyagtárolója kigyulladt, s a tartályautó felhasadt oldalán folyó üzemanyag is meggyulladt. A tűzoltók fő feladata a tűz terjedésének megfékezése, biztonsági zónák felállítása, a repülő utasainak, személyzetének felkutatása volt.A gyakorlatot szervező keszthelyi katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője, Angyal Péter tűzoltó alezredes a felszámolás részfolyamatainak gyakorlását tűzte ki célul.

Az esetet kétszer oldották meg: az első szituációban a reptéri tűzoltók főfoglalkozású létesítményi tűzoltókként dolgoztak, a második szituációban pedig a hivatásos tűzoltók végezték az irányítást. Az esetnél jelen voltak a keszthelyi Asbóth Sándor Középiskola rendészeti tagozatos diákjai is, nyári gyakorlatuk keretében, közölte Cseresznyés Dániel, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Zalai Hírlap

2017. június 27., 20:20 szerző: Zalai Hírlap forrás: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...