Hírek

2016.10.14. 18:30

Gyaloglók napján

Zalaegerszeg - Október 9-én reggel indultunk közösen busszal a Világ Gyaloglónapja harmadik programjára, ahol a séta mellett a nevezetességeket is beiktattuk programunkba, tájékoztatott az Életmód Klub vezetője, Siklósiné Judit.

Tizennyolc lelkes tagunk az Életmód Klubból vállalta, hogy az előző napi, barlahidai séta és sportnap után a vasárnapját is a közös sportolásnak, sétának szenteli.

Első megállónk a 13. században épített Jáki Templom volt, ahol a mellette lévő monostort is megnéztük. Már a buszban tájékoztattam a tagjainkat a templom történetéről.

Nemcsak testedzés volt, hanem kulturális kirándulás is
Fotó: Gelencsér Gabriella

Továbbindultunk Velem felé, ahol Novákfalvát, Velem üdülőrészét is láthattuk, erről Sándorfi Györgyné, Marcsi készített érdekes beszámolót, amivel felkeltette érdeklődésünket. A megálmodó Novák család, apa és fia saját anyagi forrásait felhasználva készítette az egyforma kis házakból felépített üdülőfalut, amiben csodálatos festett, magyaros díszítésű székeket, asztalokat láthattunk a tornácokon, valamint a 64 vármegye kopjafáit címerekkel díszítve.

Ezután dr. Jordánné Szabó Erzsébet vezetett fel bennünket a Szent Vid kápolnához, ami nem kis megpróbáltatásnak tette ki a csapatot, mivel a távolságon túl az emelkedési szint is nehezítette a feljutást. Volt, aki nem is tudta megtenni a teljes távot, de a kiindulóponttól a gesztenyefesztiválon keresztül, a falu végéig elsétáltak, ami több kilométer távolságra volt a parkolótól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!