Hírek

2017.01.25. 18:29

Gyerekeknek, helyieknek, vendégeknek, sportolóknak - ezekre készül idén Gyenesdiás

Városi cím elérése, új köztemető, köztéri kamerarendszer, nagy méretű műfüves pálya kialakítása –főként infrastrukturális fejlesztéseket terveznek.

Keszey Ágnes

Ezekről is szólt a napokban évindító pohárköszöntőjében Gál Lajos polgármester. A forrásokat is meghatározta a képviselő-testület kedd esti ülésén, amikor első olvasatban tárgyalt az idei költségvetésről. A település évek óta egy milliárd feletti összeggel gazdálkodik. Az önkormányzat saját és pályázati forrásból több terv megvalósítását tűzte ki célul.

Gál Lajos polgármester

Gál Lajos a Zalai Hírlapnak elmondta: létrehoznak egy új (harmadik) sírkertet a Pilikáni utca végén. Tavasszal megkezdődik egy nagyméretű műfüves sportpálya lerakása. Az elképzelések között szerepel a Palkó Sándor sétány fejlesztése, s itt játszótér kialakítása. Tervezik a települési térfigyelő kamerarendszer kiépítését, a diási strandon partvédőmű fejlesztését, a gyenesi Lidó strand közműrendszerének és kapuzatának cseréjét.  Feladat a bölcsődei parkoló rendbetétele, a Szent Ilona templom födémszerkezetének megerősítése. Pályázatot adtak be új gyermekorvosi rendelő megépítésére. Cél a napi közel 700 adag ételt főző étkezde fejlesztése, iskolai tornaterem építése, horgászati és kerékpározási lehetőségek bővítése, s támogatnák balatoni evezősport állomás kialakítását. Az adósság nélkül gazdálkodó településnek jutó összegből folytatódik az út-és csatornafelújítás.

A 71-es út gyenesdiási szakaszának korszerűsítése az országos közútfejlesztési programban valósul meg (várhatóan legkésőbb jövő év elejére)-  e fejlesztés is fontos a település  életében.

A helyi  költségvetés tárgyalása során elhangzott: a temetők gondozását, a főútvonal melletti zöldterületek karbantartását és a település virágosítását idén tavasztól az önkormányzat megbízásából helyi vállalkozó végzi majd, mert a községgazdálkodás feladatai megsokasodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!