Hírek

2016.12.30. 17:04

Gyógyhely lett Kehidakustány – kötelezettségekkel is jár a cím

Gyógyhellyé minősítették Kehidakustányt – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Lázár István polgármester és Horváth Tihamér, a fürdő vezetője.

Keszey Ágnes

A gyógyhely minősítés eléréséhez- a termálfürdő megléte mellett –  számos kritériumot kellett teljesíteni a falunak és lakóinak, melyek révén nem csak a vendégek számára vált vonzóbbá, hanem a Kehidakustányban élők számára is még élhetőbb lett.

– Egészségtudatosan kell ezen a településen élni, a környezetszennyezést a minimálisra csökkenteni – emelte ki Horváth Tihamér, a Kehida Termál gyógy- és élményfürdő vezetője. Kifejtette: a minősítési eljárás során – sok más mellett – vizsgálták a levegő minőségét, s nem csak ezt kell óvniuk az önkormányzatnak és faluban lakóknak, hanem figyelniük kell arra is hogy tiszták és rendezettek legyenek a területek.

Lázár István és Horváth Tihamér a cím elnyeréséról szóló okirattal a gyógy- és termálfürdőben
Fotó: Keszey Ágnes

Lázár István polgármester elmondta: a cím elnyerésének előkészítése, számos helyi rendelet módosítása és meghozatala, valamint a lakosság szemléletformálása több évet és sok munkát vett igénybe.

– Ettől kezdve komoly kötelezettsége van a lakóknak és az önkormányzatnak, hogy ez a gyógyhely cím megmaradjon, hiszen a cím visszavonható. Olyan beruházásokat, fejlesztéseket kell megvalósítanunk, melyekkel több lesz a település – hangsúlyozta a polgármester.

A gyógyhely minősítéssel újabb pályázati lehetőségek nyílnak meg Kehidakustány számára. A tervek között szerepel turisztikai és infrastrukturális fejlesztések megvalósítása, vonzerők növelése: utak, járdák felújítása, kerékpárút, sétány kialakítása, a Zala holtága, a malom és környékének rendezése- ezzel a madárbarátoknak, természetkedvelőknek, nyugalomra vágyóknak is kedvezve.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott: a fürdőbe évente 270-280 ezer vendég látogat, s a hotelt is magában foglaló komplexumban saját erőből szállodafelújítást fejlesztést is szeretnének megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!