Hírek

2016.12.14. 22:10

Gyógyítást szolgál

Zalaegerszeg - Infúziós pumpát, kényelmi eszközöket vásárolnak abból az adományból, amelyet tegnap kapott az Akarattal és Hittel Alapítvány a Zala Megyei Kórház Onkológiai Osztályáért szervezet.

Arany Horváth Zsuzsa

A Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kara, a Magyar Közgazdászok Zala Megyei Szervezete és a Vállalkozók Országos Szövetsége zalai csoportja nemrégiben szakmai tanácskozást szervezett dr. Csanádi Ágnes főiskolai docens kezdeményezésére. Az összejövetelen jótékony célú gyűjtés is zajlott, amelynek eredményeképpen a jelen lévő zalai vállalatvezetők, közgazdászok, a kar oktatói, hallgatói összesen 119 500 forintot adtak össze.

A tudományos tanácskozáson gyűjtött adományt jelképező táblát dr. Csanádi Ágnes főiskolai docens nyújtotta át dr. Máhr Károly kuratóriumi elnöknek, az onkológiai osztály vezetőjének
Fotó: Katona Tibor

Ezt az adományt, tegnap vehette át a zalaegerszegi kampuszon az alapítvány kuratóriumának elnöke. dr. Máhr Károly, az onkológiai osztály vezetője, Valkó Róbertné és Gosztolainé dr. Böjti Erzsébet, az alapítvány munkatársai. Az adománygyűjtés körülményeiről, a példamutatás szándékáról dr. Csanádi Ágnes szólt, az egyetemi kar egészség- és környezettudatos nevelési programjának elemeiről és a társadalmi felelősségvállalásról pedig Lambertné Katona Mónika dékán tájékoztatta a jelen lévőket. (Az átadáson a zalai vállalkozókat képviselve jelen volt Vaski János, a VOSZ zalai társelnöke.)

Az adományt megköszönve dr. Máhr Károly elmondta, infúziós pumpára, a betegek kényelmét szolgáló eszközökre fordítják azt. Hozzátette, noha a daganatos megbetegedések statisztikája romlik, Zala megye halálozási rátája jóval alacsonyabb az országos átlagnál. Kiemelte, a fiatalok egészségtudatos magatartása tovább javíthatja ezeket a mutatókat, ezért is tartja jelentősnek az egyetemmel közös ifjúságnevelő programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!